İzmir'de Uluslararası Edebiyat Festivali Heyecanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen “İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali”, 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. "Barış" temalı festival, 8 ilçedeki etkinliklerle 11 ülkeden önemli şair ve yazarları İzmirli edebiyatseverlerle buluşturacak.

İzmir'de Uluslararası Edebiyat Festivali Heyecanı
Edebiyat dünyası bir kez daha İzmir’de buluşuyor. İlki 2015 yılında “Edebiyat özgürleştirir” temasıyla düzenlenen Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’nin ikincisi, 15 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İzmir’in pek çok ilçesinde birden düzenlenecek etkinliklerin bu yılki teması ise “barış” olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve direktörlüğünü Haydar Ergülen’in, editörlüğünü ise Mahmut Çınar’ın üstlendiği festivalde Türkiye’den ve farklı ülkelerden katılımcılar, İzmirli edebiyatseverlerle panellerde, söyleşilerde, okumalarda, dinletilerde ve atölyelerde bir araya gelecek. Festival kapsamında ayrıca sezonun en etkileyici tiyatro oyunları sahnelenecek.

Onur konuğu Adonis ve Özdemir İnce

Edebiyat barıştırır” ilkesiyle düzenlenen bu yılki festival Türkiye’nin en önemli şair ve yazarlarını İzmirlilerle buluştururken, dünyanın yaşayan en büyük şairlerinden Adonis’i de ağırlayacak. Adonis, Türk şiirinin büyüklerinden Özdemir İnce’yle birlikte festivalin onur konuğu olacak. Adonis ve Özdemir İnce’ye Türkiye’den, Fransa’dan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden şairler eşlik edecek.

Konak, Buca, Bornova, Torbalı, Selçuk, Aliağa, Bayındır ve Bergama’da düzenlenecek etkinliklere, festivalin bu yılki teması olan “barış”ı konuşmak ve “barış” üzerine şiirlerini okumak için daha önce savaşla yüz yüze gelmiş ya da hala çatışma bölgesi olan ülkelerden şairler ve yazarlar da katılacak. Bir ay sürecek festivalde Türkiye’nin yanısıra Fransa’dan, İtalya’dan Polonya’dan, Suriye’den, İspanya’dan, Bosna Hersek’ten, Azerbaycan’dan, Yunanistan’dan, KKTC’den ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden de konuklar olacak.
Kaynak: İHA