Halk Ekmek'in Dokuzuncu Satış Mağazası Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek Fabrikasının dokuzuncu satış şubesi hizmete girdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, dokuzuncu mağazasını Mithatpaşa Caddesi üzerinde hizmete açtı. Vatandaşlar, çeşitli ürünlerin satıldığı mağazaya ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, Mithatpaşa Köprüsü altındaki 400 metrekarelik alana kurulan yeni satış mağazasının açılışında hizmetlerine ilişkin bilgi verdi. Halk Ekmek olarak amaçlarının başkentlileri doğal ürünler yedirmek olduğunu belirten İlkbahar, fiyatların da herkese hitap edebilecek bir noktaya çekildiğini kaydetti.

İlkbahar, 'Bu hizmetleri verirken hem Dışkapı'da hem de burada, köprü altı gibi, insanların geçerken rahatsız olduğu mekanları halka kazandırarak en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz.' ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katkılarıyla güzel sonuçlar aldıklarını ve Türkiye'nin birçok ilinde örnek alındıklarını kaydeden İlkbahar, tüketicinin taleplerine göre çalışma saatlerinde değişiklik olabileceğini aktardı. İlkbahar, 'Pazar günleri ve akşamları için halkın talebine göre hizmet vermeyi planlıyoruz. Tüketicinin durumuna göre de çalışma saatlerimizi ayarlamayı düşünüyoruz.' diye konuştu.

- 'Satacağın ve tüketebileceğin kadar al'

İlkbahar, 'Satacağın ve tüketebileceğin kadar al' sloganıyla hareket ettiklerini belirterek ekmek israfı konusunda iadesiz satışa başladıklarını bildirdi. Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar sözlerine şöyle devam etti:

'Bir market, 50 kasa ekmek satıyorsa 80 kasa ekmek sipariş veriyor. İsraf konusunda bu çok önemli. Günde 10 milyon ekmek israf ediyoruz. Bu israfın bir kısmını ihtiyaç sahibi ülkelere yönlendirebilirsek insani bir görev yaparız. İnsanların oradaki halleri, işkence görmeleri, ölmelerinin yanında bu çağda bir de açlıktan ölmeleri gerçekten yüreğimizi parçalıyor. Ülke genelinde günde 23 milyon paket sigara içiliyor. Herkese sesleniyorum bir günlük sigara parasını bu bölgelere gönderseler tahmin ediyorum bir yıllık ihtiyaçlarını karşılarlar. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum ve tekrar söylüyorum satacağımız ve tüketeceğimiz kadar ekmek alalım.'

Ankara genelinde 44 ayrı çeşitle dokuz mağazada satış yaptıklarını hatırlatan İlkbahar, sene sonuna kadar bu sayıyı 15'e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: AA