Genital Problem Kadınlarda Psikolojiyi Bozuyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Evrim Aksoy, genital problemin kadınlar da psikolojiyi bozduğunu söyledi.

Genital Problem Kadınlarda Psikolojiyi Bozuyor
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Evrim Aksoy, “Kadınların vajina bölgesinde meydana gelen şekil bozukluklarının ya da doğuştan gelen anormal yapısının fiziksel ve yapısal açıdan onarımını sağlayan operasyonlar, genital estetik adı altında toplanmaktadır. Estetik operasyonlar, genellikle dış görünümün onarılması amacı ile yapılsa da, görüntüden ziyade fonksiyonel ve psikolojik mağduriyetin giderilmesi adına, günümüzde genital estetik alanına olan ilgide büyük bir artış görülmektedir. Özellikle vajinanın elastikiyetin kaybetmesine bağlı olarak, cinsel ilişkiden zevk alamama durumları da genital estetik ile onarılabilmektedir” dedi.

Kadınların genital organını estetik bulmamasının çiftler arası iletişimi engellediğini ifade eden Op.Dr. Aksoy, “Cinsel ilişkiden zevk alamama ve cinsellik hakkındaki dogmatik düşünceler, psikolojik olarak kişinin cinsel hayatını engellemektedir. Estetik kaygısı yaşayan kadınlarda; yanlış anlaşılma, çekingenlik ve utangaçlık gibi duygular ağır basabilmektedir. Bu faktörler de cinsel hayatın olumsuz etkilenmesine yol açar. Ayrıca bu duygulara neden olan deformasyon, şekil bozukluğu, cilt rengindeki değişimler cinsel hayatı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Vajinanın fiziksel olarak uğradığı bu değişimler, kişinin genital estetiğe başvurması ile giderilebilmektedir” diye konuştu.

Genital estetik hangi durumlarda uygulanır?

Kadınların çok sayıda doğum yapmış olmasından dolayı vajinanın yapısal olarak elastikiyetini kaybetmesi sonucunda genital estetik uygulanmakta olduğunu kaydeden Op.Dr. Aksoy, “Diğer durumlar ise, doğumsal olarak vajina yapısındaki fiziksel anormallikler genital estetik ile restore edilmektedir. Vulvadaki yapısal deformasyonlar özellikle dış dudakların büyük olması halinde, estetik operasyon uygulanmaktadır. Zorlu doğumlarda vajinanın uğradığı deformasyon ya da vajinaya yapılan kesi nedeni ile cinsel ilişki bozukluklarının giderilmesi amacı ile vajina estetiği uygulanabilmektedir. İdrar kesesi ve rektumda meydana gelen sarkmalar, cinsel işlev bozukluğu ve inkontinans (idrar kaçırma) sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle pelvik sistemin etkileşimi sonucunda rahim sarkması da meydana gelebilmektedir. Bu gibi sorunların giderilmesi amacı ile genital estetik operasyonları yapılmaktadır” açıklamalarında bulundu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Evrim Aksoy, genital estetikte yapılan ameliyatları şöyle sıraladı:

“Labioplasti (iç ve dış dudak küçültme), Vajinoplasti (vajina daraltma), Kliteroplasti (klitoristeki fazla dokunun alınması), Vajina genişletme (vajina darlığının giderilmesi), G noktası büyütme (cinsel hazzın arttırılması), Vajinal deformasyonların onarımı (doğum ya da diğer operasyon sonucunda vajinada meydana gelen yapısal anormalliklerin düzeltilmesi), Kızlık zarına yapılan işlemler.”
Kaynak: İHA