Gazeteci Nuri Sabırsız Toprağa Verildi

GGC Onursal Başkanı, basın şeref kartı sahibi ve Olay Medya Genel Yayın Yönetmeni Sabırsız'ın cenazesi defnedildi.

Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Onursal Başkanı, basın şeref kartı sahibi ve Olay Medya Genel Yayın Yönetmeni 85 yaşındaki Nuri Sabırsız, Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da dün vefat eden gazeteci Sabırsız'ın cenazesi, Gaziantep'e getirildi.

Sabırsız'ın cenazesi, Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde öğle vakti kılınan namazın ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, Sabırsız'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel ve gazeteciler katıldı.

- Gazeteci Nuri Sabırsız kimdir ?

Gaziantep'te 1932 yılında doğan Nuri Sabırsız, Gaziantep’te Nakıb Ali Sineması'nda makinistlik yaparken fotoğraf makinesiyle tanıştı.

Bu tanışıklığın ardından gazeteciliğe ilk olarak Faik Muhsinoğlu’nun yanında Demokrat Ülkü Gazetesi’nde başlayan Nuri Sabırsız, bir süre sonra 'Kör Kadı' gazetesini çıkararak gazete sahibi oldu.

Sabırsız, Uyanış, Bugün ve Haber gazetelerinde genel yayın yönetmenliği yaptı. Bir süre sonra İstanbul’da Yeni Gün ve Son Havadis gazetelerinde de siyasi yazılar yazdı. Film sanatçısı Hüseyin Baradan ile birlikte İzmir’de Yeni Asır gazetesinde 5 yıl foto muhabirliği yaptıktan sonra tekrar Gaziantep’e döndü.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinde uzun süre başkanlık yapan Nuri Sabırsız, 1994 yılından bu yana Olay Medya Grubu’nda Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmaya devam etti.

Nuri Sabırsız, Kurban Bayramı'na torunlarının yanında geçirmek üzere gittiği Lefkoşa'da dün sabah 85 yaşında vefat etmişti.

Kaynak: AA