Antalyalı Sanayiciler Brezilya'dan Döndü

Antalya Organize Sanayi Bölgesi sektörel ticaret heyeti, yeni işbirliği ve ortaklık fırsatlarını değerlendirmek üzere gittiği Brezilya'dan döndü.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni yatırım ve ortaklık fırsatlarını değerlendirmek için Brezilya'ya giden Antalya Organize Sanayi Bölgesi sektörel ticaret heyeti, temaslarını tamamladı.

6 gün süren programa, bölgede inşaat ve yapı sektöründe üretim yapan 18 sanayici katıldı.

Seyahatte önce Türkiye'nin Sao Paulo Ticaret Ateşeliği ve Sao Paulo Küçük ve Orta Ölçekli Müteahhitler Derneğinde bilgilendirme toplantısına katılan heyet üyeleri, bir okul inşaatında da incelemelerde bulundu.

Programın devamında ziyaret edilen Sao Paulo Ticaret Odası ile Antalya OSB arasında iyi niyet ve işbirliği protokolü imzalandı.

Sao Paulo İnşaat Malzemeleri Tacirleri Ulusal Birliğinde ürettikleri ürünlerin ve firmalarının tanıtımını yapan Antalyalı sanayiciler daha sonra, Sao Paulo’nun önde gelen inşaat-yapı marketlerinden Telha Norte ve Leroy Merlin'de pazar araştırması yaptı.

Heyet, sektörün dünyadaki en önemli fuarlarından biri sayılan Concrete Show Fuarı'nı da ziyaret etti.

Sao Paulo Ticaret Odasında düzenlenen ve Brezilyalı işadamlarının katıldığı ikili iş görüşmelerinde ise 37 firmanın yetkilileri ile ihracata yönelik yeni işbirliklerinin değerlendirildiği 120 görüşme yaptı.

Kaynak: AA