AK Partili Açıkkapı;'Doğru İşler Yaptığımızı Dünya Siyasetinden Gelen Yankılarla Anlıyoruz'

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,” Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti kadroları olarak doğru işler yaptığımızı dünya siyasetinden gelen yankılarla anlıyoruz. Fakat özellikle Avrupa’da seçim süreçlerinde yaşananlar Avrupa açısından ciddi tehlike içeriyor”dedi.

AK Partili Açıkkapı;'Doğru İşler Yaptığımızı Dünya Siyasetinden Gelen Yankılarla Anlıyoruz'
AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Açıkkapı açıklamasında,” Yeni Türkiye yolunda AK Parti ve kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile attığımız adımlar neticesinde, içine kapanmış, IMF gibi kurumların faiz zulmü altında ezilen, dünya siyasetinde adından bahsedilmeyen bir Türkiye’den, her alanda üreten, büyüyüyen ve Dünya siyasetinde adından sıkça ve saygıyla bahsettiren bir yeni Türkiye oluşmuştur. Öyle ki Afrika’da yardım yapan her beyaza Türk denilmeye başlanmış ve ‘Yine o yardımsever Türkler geldi’ söylemi halk arasında yerleşmiştir. Gerek Avrupa gerek Ortadoğu ve Uzakdoğu’da aktif siyasi roller başarıyla üstlenilmiştir. Tabii ki bu gelişim ve atılım dünyayı sömüren güçler tarafından çok hoş karşılanmamıştır. Türkiye’nin dünya siyasetindeki etkinliğini kırmak amaçlı girişimler özellikle liderimiz ve Cumhurbaşkanımız üzerinden bir karalama kampanyasına dönüştürülmek istenmektedir” ifadelerini kullandı.

Almanya fikri fakirlik yaşıyor”

Bunun son örneğini Almanya’da 24 Eylül’de gerçekleşecek Genel Seçimler öncesi yarışan adaylar Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan adayı Martin Schulz, ile Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) lideri ve Başbakan Angela Merkel’in Türkiye karşıtlığı tavırlarından görmenin mümkün olduğunu dile getiren Milletvekili Açıkkapı,” Kendilerince Türkiye’nin Dünya siyaseti üstündeki güçlü rolünden oy devşirmeye ve bu gücü sarsmaya adamış bu kesimler çok ciddi bir yanlışın içindedirler. Aynı senaryoyu hemen seçim öncesinde Hollanda’da gördüğümüz bu kirli oyun Türkiye’ye zarar veremeyeceği gibi kendilerinin oy oranlarına da negatif etki yapmakta hatta ülkelerinin avrupa ve dünya kamuoyundaki itibarını ciddi şekilde sarsmaktadır. Bu noktadaki en büyük tehlikelerden biri de seçim başarılarını Türkiye karşıtlığı ve düşmanlığı üzerine kuran adayların, sorumsuzca yürüttükleri seçim propagandalarıyla Türkiye’ye karşı ırkçılığı körüklemeleridir. Avrupanın kurucu değerleriyle bağdaşmayan bu tutumları ülkeleri ve siyasetleri açısından istenmeyen sonuçlar doğurabilir.Sorumsuz siyasetçilerin yürüttüğü bu acınası ve bir o kadar tehlikeli kara propaganda Alman toplumunda, beraber yaşadıkları Türklere ve Türkiye’ye karşı paranoya belirtileri oluşturmaktadır. Almanya’daki siyasi yarışı Türkiye üzerine bina etmeye çalışan siyasiler, tüm dünya ve kendi halkları tarafından fikri fakirlik yaşıyor değerlendirmesiyle tanımlanmaktadırlar. Bu siyasiler, ülkelerine sağlayacakları faydaları anlatmak yerine, ırkçılığa dayalı söylemlerle oy devşirmeye çalışmakta ve bunun kısa vadeli getirilerine odaklanırken toplumsal yapılarını ayrıştırıcı, iç çatışmaları körükleyici uzun vadeli zararlarını maalesef hesaplayamamaktadırlar”şeklinde konuştu.



“Bu propaganda yöntemi akla ziyandır”

Konuşmasını sürdüren Açıkkapı;” Şunu özellikle belirtmeliyim ki Türkiye karşıtlığı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine seçim propagandası yapılması ne Türkiye’de ne de Almanya’da yaşayan Türkler için kabul edilebilir değildir. Bu propaganda yöntemi akla ziyandır. Türkiye’yi dünyada etkin ve adından bahsedilen bir ülke haline getirme mücadelesi veren liderimizin ve ülkemizin hedef haline getirilmesi oldukça maksatlı ve manidardır. Fakat her ne olursa olsun Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürecek, oynanan oyunları ve tezgahları bozmaya devam edeceğiz. Necip milletimiz kendi nefsine odaklı çalışan ile milleti için çalışanları çok net ayırt etmekte ve oynanan küresel oyunları çok net görmektedir”diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA