Ağrı'da Maddi Durumu İyi Olmayan 120 Çocuk Sünnet Ettirildi

Ağrı’da ki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) kent merkezinde ikamet eden maddi durumu iyi olmayan 120 çocuğu sünnet ettirdi.

Ağrı'da Maddi Durumu İyi Olmayan 120 Çocuk Sünnet Ettirildi
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi bahçesinde, Ağrı Dernekler Birliği Federasyonu ve Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl bir ilki gerçekleştirerek ‘Geleneksel Sünnet Şöleni’ kapsamında 120 çocuğu sünnet ettirdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan sünnet töreni, çocuklara kıyafet dağıtımı ve oynanan oyunlarla devam etti. Programda konuşan Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Konyar, bu faaliyeti Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu ve Ağrı Dernekler Birliği Federasyonu adı altında iki derneğin işbirliği ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu işbirliğinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Konyar, “Genelde Sivil Toplum Kuruluşları rekabet halindedirler. Birbirleri ile yarış halindedirler. Biz bir ilki gerçekleştirdik. İki tane konfederasyonu bir araya getirdik. Bu iki konfederasyonunun üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve istişare kurulu üyeleri bir araya gelerek bu organizasyonu gerçekleştirdik. Alt derneklerimize veya bu organizasyon içerisinde yer alan şahıslara da haksızlık etmiş oluruz” dedi.

‘İhtiyaç sahibi aileler arasında bu sayıyı belirlemeye çalıştık’

Ağrı merkezde ve ihtiyaç sahibi çocukların belirlendiğini vurgulayan Konyar, “İhtiyaç sahibi aileler arasında bu sayıyı belirlemeye çalıştık. Bizim kayıtlarımıza göre 100 kişi diye planlama yaptık. Ancak gelen taleplere göre sanırım bu sayı 120-130’a kadar çıkacaktır. Tabi burada amaç gerçekten dar gelirli olan bir sünnet kıyafeti alamayacak durumda olan veya eğlence tertip edemeyecek olan aile fertlerinden özellikle seçmeye çalıştık. Hedef kitlemizde bunlar oldu. Çalışmamızı sadece Ağrı merkezde yaptık. Bu sene Geleneksel 1’inci Sünnet Şölenimiz, bunun arkası gelecektir. Bundan sonraki planlamalarımız en azından ilçelerimizde de bu şekilde sünnet yapalım diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA