Hukukçu Vali Kaymak Açıklaması 'Hayalim Adalet Dağıtmaktı'

Samsun Valisi Osman Kaymak, ”Hukuk fakültesini bitirirken hayalim kürsüye geçip adalet dağıtmaktı. İnsanlar mağduriyete razı oluyorlar ama adaletsizliğe ve haksızlığa razı olmuyorlar” dedi.

Hukukçu Vali Kaymak Açıklaması 'Hayalim Adalet Dağıtmaktı'
2017-2018 yeni adli yılın açılışı nedeniyle, Samsun Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonunda program düzenlendi.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, yeni adli yılın hayırlı olmasını temenni etti.

Daha sonra konuşan Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, “Yorulmak bilmeyen gayretleri ile Türk milletinin ve hakkın hizmetinde olan değerli hakim ve cumhuriyet savcıları ile fedakar adalet mensuplarını saygıyla selamlıyor ve yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra üçte bir oranında hakim ve savcılarının görevine son verildiğini ancak bu sürede yargıda herhangi bir aksaklık olmadığını söyledi.



Son olarak konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak ise, “Adli yılın açılış töreninde bir hukukçu arkadaşınız olarak aranızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Hukuk fakültesini bitirirken hayalim kürsüye geçip adalet dağıtmaktı. Bundan dolayı sizlere saygı duyuyorum. Biz haklıya hakkını vermek, zalimin elinden mazlumu kurtarmak ve toplumu gerçek yaşanılır bir toplum haline getirmek özlemi ile hukuk fakültelerinde okuduk. Onun içinde hukuk hizmeti yapan bütün arkadaşlarıma saygı gösteriyorum. İnsanlar mağduriyete razı oluyorlar ama adaletsizliğe ve haksızlığa razı olmuyorlar. Onun için herkesin bir adalet beklentisi var, mahkemelerimizin adalet tecellisindeki vermiş oldukları kararlar, gerçekten toplumumuza ve milletimize yaşama sevinci vermekte ve onların geleceğe yönelik ümitlerini yeşertmektedir. Bu yönüyle de sizlerin sorumluluğu çok yüksektir” şeklinde konuştu.

Kaymak şunları söyledi: “İyi hakim, iyi savcı ve iyi avukat yetiştirmek sorumluğumuz var. Arkadaşlar biz işi işte öğreniyoruz yani avukat avukatlığı avukatın yanında, hakim, savcı da arkadaşların yanında, o yönüyle bizler yeni meslektaşların yetişmesinde büyük rol oynuyoruz. Yeni mesleğe başlayan arkadaşlarda büyüklerine üstat gözüyle bakarak soru sorma ve öğrenme erdemliğini göstersinler. O zaman iyi bir hukukçu olarak kendilerini hayata hazırlayacaklardır. Ülkemizin birlik beraberliği için, gelecekte çocuklarımızın daha iyi bir ülkede yaşaması için hep doğru işler yapmak zorundayız. Herkes işini en iyi şekilde yapacak. Vatan, millet konusu olduğunda bir araya gelmesini bilirsek, ülkemizin önü daha da açılacaktır.”

Konuşmaların ardından kokteyle devam eden programa ayrıca, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

Kaynak: İHA