Simav'ın 95. Kurtuluş Şenlikleri Başladı

Kütahya’nın Simav ilçesinde, 95.’inci Kurtuluş Şenlikleri AK Parti İzmir Milletvekili ve Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın katılımıyla başladı.

Simav'ın 95. Kurtuluş Şenlikleri Başladı
Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, protokol ve çok sayıda Simavlı vatandaşın katıldığı kurtuluş şenliklerine, Afyon’un Sandıklı ilçesi Yarenleri ile Balıkesir’in Sındırgı ilçesi halk oyunları ekipleri de destek verdi. Simav yarenlerinin şirşane tüfekleri ile gösterileri sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan’ın katıldıkları İslamoğlu Zeybeği geceye damgasını vurdu.

4 Eylül Simav’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü için hazırlanan şenliklerde, Tarihçi Erkan Açıkgöz (31), ’Milli Mücadelede Simav’ konulu konuşma yaptı. Açıkgöz konuşmasında, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisine Simav’dan Yusuf Cemil Bey’in Mebus olarak gittiğini, İzmir’in işgalini ilk protesto eden telgrafın Simav’dan, Müftü Arif Efendi tarafından Sadrazamlık makamına gönderildiğini, Simav Müdafa-i Hukuk Cemiyetinin Hafız Rasih Atalay tarafından kurulduğunu anlattı.

Simav’ın Kurtuluş şenliklerini başlatan Milletvekili Hamza Dağ’ın İslamoğlu zeybeğini oynamasıyla program sona erdi.
Kaynak: İHA