İzmir Otizm Çocukları Korosu 99'Uncu Konserini Budapeşte'de Verdi

İzmir Otizm Çocukları Korosu’nun (İZOT) Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de verdiği konser büyük ilgi gördü.

İzmir Otizm Çocukları Korosu 99'Uncu Konserini Budapeşte'de Verdi
Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen konsere Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Macaristan Temsilcisi Büyükelçi Selda Çimen, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, ülkede yaşayan Türk vatandaşları ve Macarlardan oluşan kalabalık bir seyirci topluluğu katıldı.

Koronun kurucusu olan Şef Dr. Orçun Berrakçay ve koronun eğitimcisi Şefika Yurga eşliğinde, 99’uncu kez sahne alan 23 otizmli çocuğun yer aldığı koro, önce şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından ise hep birlikte İstiklal Marşı’nı söyledi.

Konserin ilk şarkısı, ‘Arabası Dört Teker’ oldu. Sık sık alkışlanan koro, ilahi de söyledi.

Yaklaşık bir saat süren konserin sonunda ise öğrendikleri Macarca şarkıyı seslendiren otizmli çocuklar alkış yağmuruna tutuldu.

Konserin sonunda İHA muhabirine konuşan koronun kurucusu Şef Dr. Orçun Berrakçay, 4,5 yıl önce sadece 4 otizmli çocukla kurduğu koronun bugün 30 üyesinin olduğunu, Budapeşte’ye 23 kişiyle geldiklerini, bir hayalle yola çıktıklarını söyledi.

Dr. Berrakçay, konserin kendileri için büyük mutluluk olduğunu, özellikle 99’uncu konseri Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü’nde vermekten büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti.

Berrakçay, "Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Macaristan’a geldik bir festival kapsamında. Enstitümüzde olmak bizim için büyük mutluluk ve gurur’" dedi.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül ise, enstitü olarak otizmli çocuklar korosunu misafir etmekten dolayı çok mutlu olduklarını, performanslarının herkesi etkilediğini söyleyerek, "Böyle güzel çalışmaları sahneye koyan hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu tarz çocuklara daha fazla fırsat sunulması kanaatini taşıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA