Elazığ'da Kaybolan 2,5 Yaşındaki Çocuğun 25 Saat Sonra Bulunması

Görese Dağlarında düştüğü kayalıklara sıkışmış vaziyette bulunan çocuğun babası Yıldırım:'Çocuğumun bacağında ezilme var. Oğlum bulunduğunda çok duygulandım. Çok mutluyum'

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde kaybolan ve yaklaşık 25 saat sonra Görese Dağlarında düştüğü kayalıklara sıkışmış halde bulunan 2,5 yaşındaki Fırat Yıldırım'ın babası Cemil Yıldırım, "Çocuğumun bacağında ezilme var. Oğlum bulunduğunda çok duygulandım. Çok mutluyum." dedi.

Kaybolduktan yaklaşık 25 saat sonra bulunan Fırat Yıldırım'ın tedavisi, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesinde sürüyor.

Baba Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün sabah 09.00 sularında mezraya odun toplamaya giderken oğlunu bakkala gönderdiğini, eşine de oğlunu kendisinin getirmesini tembihlediğini aktardı.

Daha sonre eşinin Fırat'ı bulamadığını, bunun üzerine oğlunu aramaya başladıklarını anlatan Cemil Yıldırım, oğlunun bulunması için köylülerden yardım istediğini belirtti.

Cami minaresinden kaybolan oğlu için anons yapıldığını, tüm çabalarına rağmen oğlunu bulamayınca jandarmaya haber verdiklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Jandarma ve AFAD ekipleri ile aramaya devam ettik. Gece saatlerine kadar aradık. Ben ve eşim eve hiç gitmeden aramaya aralıksız devam ettik. Bugün arama yapan vatandaşlara yemek yapmaya gittim ilçe merkezine. Ben dönerken köylümüz aradı ve oğlumun bulunduğunu söyledi. Ben de koşa koşa olay yerine gittim. Çocuğumu kurtarmışlardı. Olayın olduğu yerde çocuğumun bacağı sıkışmış, gece orada kalmış. Çocuğumun bacağında ezilme var. Oğlum bulunduğunda çok duygulandım. Çok mutluyum."

Üçocak beldesine bağlı Haberci Mahallesi'nde yaşayan Cemil ve Zübeyde Yıldırım çiftinin oğulları Fırat Yıldırım dün kaybolmuş, arama çalışması başlatan aile üyeleri ve vatandaşlar, küçük çocuğa ulaşamayınca durumu jandarma, AFAD ve 112 acil servis ekiplerine bildirmişti.

Çocuk, ekipler tarafından Görese Dağlarında yaklaşık 25 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda, mahalleden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta düştüğü kayalıklara sıkışmış halde bulunmuştu.

Yapılan ilk müdahalenin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Fırat Yıldırım'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmişti.
Kaynak: AA