Damla Pojesiyle Gönüllere Dokunuyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde düzenlediği "Damla Gönülleri Projesi" kapsamında Yalova'ya gelen 20 öğrenci Çınarcık Huzurevini ziyaret etti.

Hafta boyunca Yalova'da köy, okul ve huzurevi ziyaretleri yapan 20 gönüllü öğrenci, projenin son durağı Çınarcık huzurevinde yaşlılarla buluştu.

Damla Projesi Koordinatörü Büşra Bulaç ziyaretten sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 2014'te başladığını söyledi.

Topluluklarının, huzurevi, sevgi evleri ve köy ziyaretlerinde bulunarak gönüllülük faaliyeti icra ettiğini ifade eden Bulaç, şöyle konuştu:

"Yalova'da da birçok faaliyet gerçekleştirdik. 20 katılımcımız var burada ve hepsi farklı üniversitelerden ve farklı şehirlerden geldi. Amacımız gönüllere dokunmak. Bu bir gönüllülük faaliyetidir. Yalova’da 7 tane köye gittik. Kahvehanelerde amcalar oturuyordu. Gittik önce ellerini öptük, konuştuk, sohbet ettik. Onlar bize kendilerini, yaşantılarını anlattılar. Biz de projemizi anlattık. İlkokul öğrencileriyle iletişimimizi onlarla oyun oynayarak kurduk ve projemizi o şekilde anlattık. 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizle ise lise hakkında, üniversite hakkında konuştuk. Onun dışında mezarlık ziyaretlerimiz oluyor. Mezarlığa gidiyoruz buğdayımızı serpiyoruz. Kuşların yemesi ve bereket gelmesi açısından, sonra duamızı yapıp ayrılıyoruz."

- Amaç dua almak

Huzurevi ziyaretleriyle amaçlarının yaşlıları daha iyi anlamak olduğunu aktaran Bulaç, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda köydeki, sokakta ve bazen de otobüste gördüğümüz bir yaşlımıza da selam veriyoruz. Damla damla bir okyanus olmak istiyoruz. 20 kişi yola çıktık ama sadece 20 kişi değiliz. 3 bin 700 tane öğrencimiz aynı şekilde gönüllü faaliyetini sürdürüyor. Şuanda bu proje Kütahya, Van, Bursa ve Yalova olmak üzere 4 ilde aynı anda gerçekleşiyor. Hiç huzurevine gelmeyen arkadaşlarımız var, ya da hiç sevgi evinden bir çocukla karşılaşmamış, köy görmeyen, köy kokusu bilmeyen kızımız var.

Onlar bunları bazen ağlayarak bazen de duygulanarak anlatıyorlar. Sadece bir el öperek, bir tebessüm ederek insanlardan dua almak istiyoruz. Damla duadır, damla bizim davamızdır diyoruz ve öyle yola çıkıyoruz."

Kaynak: AA