'Trakya Ar-Ge Ve Teknoloji Projeleri Yarışması' Düzenlenecek

Trakya Üniversiteler Birliğince (TÜB) 'Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Projeleri Yarışması' düzenlenecek.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, yaptığı yazılı açıklamada, birlik tarafından 'Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Projeleri Yarışması' düzenleneceğini belirtti.

Yarışmanın birliğin alt kurul toplantısında alınan karar doğrultusunda düzenleneceğini aktaran Şengörür, yarışmaya akademisyenler, lisans ve lisansüstü öğrenciler, sanayiciler, profesyonel şirketlerde çalışan kişilerin veya ekiplerin katılabileceğini bildirdi.

Birliğin, Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde kurulduğunu anımsatan Şengörür, üniversiteler olarak Trakya'nın daha çok gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla çalıştıklarını kaydetti.

Şengörür, açıklamasında, 7 Kasım'da Namık Kemal Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek yarışmada dereceye giren projelerin ticarileştirme desteği kapsamında ödüllendirileceğini ifade ederek, birinci projeye 25 bin, ikinciye, 20 bin, üçüncüye 15 bin, dördüncüye 10 bin ve beşinciye ise 5 bin lira verileceğini belirtti.

Kaynak: AA