İneğin Saldırısına Uğrayan Vatandaş Gözünden Oluyordu

Beslediği ineği kurbanlık olarak Ağrı hayvan pazarında satmak isteyen Yaşar Aktaş adlı vatandaş, ineğin saldırısına uğrayarak gözünden yaralandı. Göz kemiği kırılan Aktaş’ın sağ gözü açılmıyor.

İneğin Saldırısına Uğrayan Vatandaş Gözünden Oluyordu
Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağı Toklu Köyü’nde geçimini hayvancılıkla sağlayan evli ve 4 çocuk babası Yaşar Aktaş adlı vatandaş, beslediği ineği kurban olarak satmak için Salı günü sabah saat 06.00’da kamyonla Ağrı hayvan pazarına götürdü. Kamyondan indirilen ineği bağladığı iple hayvan pazarına götürüp satmaya çalışan Aktaş, bu sırada ineğin saldırısına uğrayarak gözüne aldığı darbe ile yere yığıldı. Yerde acı içerisinde kıvranan Aktaş’ın yardımına çevrede bulunan vatandaşlar koştu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Aktaş, tedavi altına alınarak bir gün sonra taburcu edildi. Göz kemiği kırılan ve gözü tamamen şişen Aktaş, 4 gündür güneşe çıkamıyor.

‘Şu anda gözüm görmüyor, açılmıyor’

İneği huysuz olduğunu söyleyen Yaşar Aktaş, hayvan pazarına doğru yürüdüklerinde bir anda ineğin kafasıyla yüzüne vurduğunu belirtti.

Gözün tamamen şiştiğini vurgulayan Aktaş “İnekle beraber 50 metre gittik, ineği kurbanlık olarak almak isteyen bazı müşteriler geldi. İnekte onlardan korkmuş olacak ki, korktu kaçmaya çalıştı, bende kaçmasını engellemeye çalıştım. Aniden başını kaldıran inek direk gözüme vurdu ve yere düştüm. Orada bulunan insanlar ambulans çağırdı. Bir gün hastanede tedavi edildim, doktorlar kötü bir durumun olmadığını söyleyerek beni gönderdiler. Benim gözümde cilt olarak büyük bir hasar var. Fakat doktorlar iç görme duyusu olarak herhangi bir sorunun olmadığını söylediler. Sağ gözüm kapalı olduğu için görmüyor. Şu anda gözüm görmüyor, açılmıyor. Elle gözlerimi açarsam açılıyor hafif bir görüntü görüyorum. Ama şişkinlikten dolayı açılmıyor. Kaşımda da kırık kemik var, beyin cerrahi doktoru gördü ve önemli bir şeyin olmadığını, güneşe çıkmamam gerektiğini söyledi.

Bazen baş ağrısı da oluyor, bende ilaç kullanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA