Akyurt'ta Baba Sultan Kültür Şenliği Düzenlendi

Ankara'nın Akyurt ilçesinde Teberik Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği tarafından Baba Sultan Kültür Şenliği düzenledi.

Baba Sultan Türbesi'nde dua edilmesiyle başlayan şenlik, Ankara Kulübü Derneği Seğmen ekiplerinin gösterisi ile devam etti.

Dernek Başkan Yardımcısı Fikrek Özbil, etkiliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek, 'Derneğimiz köyümüzü geliştirmek, güzelleştirmek ve hemşehrilerimiz arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla yaklaşık üç yıl önce kurulmuş olmasına rağmen bu kısa zaman içerisinde üçüncü kez şenliğimizi düzenliyoruz.'

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise Akyurt'un Ankara'nın hızla büyüyen, gelişen gözde ilçelerinden biri olduğunu belirterek, 'Bundan sonra da çok daha hızlı büyüyüceğiz, bu büyümenin yansımaları buralara kadar da devam edecek.' dedi.

AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz ise bu tarz etkinliklerin bir araya gelmek adına çok önemli olduğunu dile getirerek, 'Bunlar, Türkün gönlünde töresinde varolan birlik ve beraberliğimizi daim kılan etkinliklerdir. Bu örf ve adetlerimizi unutmamamız ve yaşatmamız için bu festivallerin devamını ve sizlerin de katılım sağlamasının önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.' ifadesini kullandı.

Şenlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere dernek yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA