Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü Açıklaması

'Yemen'de sağlık hizmetleri sektörü kritik sorunlarla beraber çok zor dönemden geçiyor. Bu sıkıntının büyük bir kısmı ise sağlık personelinin bir yıldır düzenli olarak maaş alamadığı gerçeğiyle ilgilidir'

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), Yemen'de sağlık çalışanlarının maaş ve haklarının ödenememesi durumunda sağlık hizmetlerinin hızla kötüleşeceği uyarısında bulundu.

MSF tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yemen'de sağlık hizmetleri sektörü kritik sorunlarla beraber çok zor dönemden geçiyor. Bu sıkıntının büyük bir kısmı ise sağlık personelinin bir yıldır düzenli maaş alamadığı gerçeğiyle ilgilidir." denildi.

Açıklamada, Yemen'de sağlık hizmetlerinin daha kötü bir hal almasını önlemek için devletin çalışanlara derhal maddi destek sağlaması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, ülkede on binlerce sağlık çalışanı dahil yaklaşık 1,2 milyon devlet memurunun büyük bir kısmının geçen yıl içerisinde maaşlarını alamadıkları, örgüt olarak da Yemen'in on ilinde hizmet veren bin 200 sağlık personeline maaş verildiği kaydedildi.

Yemen'de iki yılı aşkın süredir Husiler ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile meşru hükümet güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar ve yoksulluk nedeniyle sağlık alanında ciddi sıkıntı çeken Yemen, son dönemde kolera salgınıyla da mücadele ediyor.
Kaynak: AA