İlkadım Belediyesinden 'Aşure Günü' Etkinliği

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ‘Aşure Günü’ etkinliği dolayısıyla tarihi Yalı Camii’nde vatandaşlara aşure dağıttı.

İlkadım Belediyesinden 'Aşure Günü' Etkinliği
İlkadım Belediyesi her yıl Muharrem Ayı’nın 10. gününde geleneksel olarak yaptığı Aşure Günü etkinliğini bu yıl ilk kez yeni düzenlenen tarihi Yalı Camii’nde gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın sağlandığı etkinlikte Başkan Erdoğan Tok, cuma namazı sonrası camiden çıkan vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı.



“Bu tarihi mekanı düzenleyerek vatandaşların hizmetine sunduk”

Belediye olarak camilere ve tarihi mekanlara ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Aşure gününüz mübarek olsun. Biz her yıl geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu aşure programımızı Acem Tekkesinde gerçekleştiriyorduk, bu yıl tarihi Yalı Camii’nin bahçesinde yapmayı uygun gördük. Biz bu dönemde camilerimizin etraflarının düzenlenmesi ve özellikle tarihi mekanların restorasyonunu noktasından azami gayret gösteriyoruz. Buranın bahçesi eskiden oturulacak bir yer değildi. Burası, abdesthanesi, oturma yeri ve tuvaleti olmayan bir cami konumundayken, hem bayanlar hem de erkekler için tuvalet ve abdesthaneleri yaptık. Çevre düzeniyle de beraber güzel bir mekanı Samsun’un hizmetine sunduk. Buraları da vatandaşlarımız görsün istedik. Ayrıca tarihi camiye uygun aşure programını da burada yapalım istedik. Muharrem Ayı’nın 10. günü aşure günü olarak kutlanıyor. Biz bunu 1 gün önceden cuma günü kutlayalım istedik. Hem kutluyoruz hem de üzülüyoruz. Kerbela olayında Hazreti Peygamberimizin torunu Hazreti. Hüseyin’in şehit edilmesini anıyor, acılarını hissediyoruz. Peygamber Efendimiz, Hazreti Hüseyin ile ilgili, ‘Kim onu çok severse, beni sevmiş olur’ diye ifade etmiştir” dedi.



“Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamandayız”

Ülke olarak kenetlenme çağrısında bulunan Başkan Tok, “Aşure demek, sevgi, saygı, birliktelik ve kardeşlik demek. Aşurenin içinde çok sayıda çeşitli yiyecek var. Çeşitlilik içerisindeki vatandaşlarımızın birbirlerini sevmesi ve beraber olması güzel bir şeydir. Türkiye’de de ‘Yaratılanı seviyoruz, yaratandan ötürü’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Dolayısıyla çeşitliliğimiz bizim güzelliğimizdir diyoruz. Aşure gününün ülkemiz ve İslam alemi için hayırlı olmasını diliyorum. Son zamanlarda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Cenab-ı Hak ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyen şer odaklarına fırsat vermesin. Bütün şehitlerimizi rahmetli anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Etkinlik, konuşmanın ardından duaların edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA