Eğitim-Bir-Sen'den sınav sistemi açıklaması

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, yeni üniversite sınav sistemiyle ilgili açıklamada bulundu.

Eğitim-Bir-Sen'den sınav sistemi açıklaması
Cebeci, 2 milyondan fazla adayın üniversiteli olmak için girdiği sınavlarda yapılan değişim hakkında çocuklarla birlikte ailelerin de girdiği sınavlarda toplumun hassasiyetinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanının ‘değişiklik yapacağız' ifadesine karşın ‘değişiklik olmayacağı' yönünde bir açıklama yapıldıktan birkaç gün sonra iki aşamalı ve çok oturumlu mevcut sınav sisteminin tek aşamalı hale getirileceğinin açıklanması, karar verme süreçlerinin sağlıklı işletilmediğini göstermektedir” dedi.

Önerilerini de sunan Cebeci'nin sınav sistemi açıklaması şöyle:

“Eğitim-Bir-Sen olarak mevcut sınav sistemini sadeleştirme adına temel Türkçe ve Matematik becerilerine ağırlık veren tek aşamalı bir sınava geçilmesinin, eğitim sistemindeki sorunları daha da derinleştireceğine dikkatlere sunuyoruz.

Önerilen tek aşamalı sınav modeli, 28 Şubat sonrasında uygulanan tek aşamalı giriş sınavına birebir benzemektedir.

Dönemin YÖK Başkanı tarafından başlatılan tek aşamalı sınav sistemi, eğitim sistemini krizlere sürüklemiştir. Türkçe ve Matematiği üniversite giriş sınavının merkezine alacağı belirtilen bu yeni önerilen modelin 28 Şubat sonrasında uygulanan sınav sistemi gibi okulları önemsizleştirmesi, özel kurslara olan yönelimi artırması ve öğrencilerin üniversiteye hazırlıksız gelmelerine neden olması muhtemeldir.”
Kaynak: İHA