Marmaris'te Öğrenme Şenliği

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, "Öğrenme Şenliği" etkinliği düzenlendi.

Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanında, Muğla ve ilçelerindeki 13 Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ile belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı etkinlikte, kentte unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve ürünler tanıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci programda yaptığı konuşmada, 2 gün sürecek şenlikle amaçlarının öğrenmenin beşikten mezara kadar devam ettiğini göstermek olduğunu söyledi.

"Muğla Öğrenme Şenliği; Muğla öğrenip duru, Muğla şenlenip duru" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Ekinci, şenlik alanındaki stantlarda, 13 ilçedeki usta öğreticiler tarafından kursiyerlere aktarılan kültürel değerlerin tanıtılacağını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve diğer protokol üyeleri, şenliğin açılışını yaparak kurulan stantları gezdi.

Stantlara gelen ziyaretçilere tezgahlarda dokunmuş halı ve kilim dokumacılığı, fotoğrafçılık, takı tasarım, iğne oyası, ipek dokuma, deri işleme, bakır işleme, çömlekçilik, bal kabağından süs eşyası yapımı, hat sanatları gibi sanatlar da uygulamalı olarak gösterildi.

Kaynak: AA