Kartepe'de Alzheimer Hastaları Unutulmadı

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, dünya da hızla yaygınlaşan ve kesin tedavisi henüz bulunamamış Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, bir dizi ziyarette bulundu.

Kartepe'de Alzheimer Hastaları Unutulmadı
Kartepe Belediyesi Bilgi Evlerinde; çeşitli eğitimlerin, değerlerin, aktivitelerin yanı sıra önemli hastalıklar ile ilgili etkinlikler de düzenlenerek farkındalık oluşturuluyor. Bu bağlamda Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü “Bugün Unutanları Hatırlama Günü” diyerek Alzheimer hastası olan Mehmet-Fatma Akkaya çiftini ziyaret ettiler. Kartepeli büyükleri ile sevgi ve saygı içerisinde yapılan sohbet ile çocuklar önemli bir etkinliğe imza attılar. Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri bu etkinliği ile önemli bir konuda daha farkındalık sağladı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri ve Bilgi Evi eğitmenleri belirli günleri ve haftaları konu alarak çalışmalarını titizlikle sürdürüyor ve pek çok önemli konuya dikkat çekiyorlar. Bu sayede çocuklar hem yeni bilgiler öğrenirken hem de bazı etkinlerde eğlenme fırsatı da yakalıyorlar. Bende Alzheimer hastalarına Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA