Uşak'ta Tarihi Camilerde Restorasyon Çalışmaları

Uşak Valisi Salim Demir, restorasyon çalışmaları süren 4 caminin en kısa sürede ibadete açılması için çalıştıklarını söyledi.

Vali Demir, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın ile restorasyonu devam eden Kurşunlu, Ulu, Aliğa ve Boduroğlu camilerinde incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası gazetecilere bilgi veren Vali Demir, Uşak'ın tarihi zenginliklerle öne çıkan bir şehir olduğunu belirtti.

Tarihi yapıların korunması gerektiğini belirten Demir, "Tarihi zenginliklerimizi, varlıklarımızı ve yapılarımızı tanıtmak istiyoruz. Dolaştığımız camilerin hepsi onarımda. Restorasyon çalışmalarının daha hızlı yapılması için neler yapabiliriz diye yerinde incelemelerde bulunduk. En kısa sürede resterasyonları tamamlayarak tarihi camileri ibadete açağız. Uşak'ın tarihi zenginlikleri birçok ile göre daha ön planda." dedi.

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın ise sorumluluk bölgelerindeki 31 tarihi yapıda resterasyonun sürdüğünü Uşak'ta ise 4 camide resterasyon yapıldığını söyledi.

Aydın, şöyle konuştu:

"Tescilli bütün camilerin projelerini alıyor ve kurula sunuyoruz. Kurul tarafından kabul edilen projeleri onarıma gönderiyoruz. Uşak'taki bütün tarihi eserlerin hepsinde bir planlama yaptık. Kuruldan onay bekliyoruz. Onlarıda sırasıyla bu camiler gibi restarasyona alacağız. Maddi olarak bir sıkıntımız yok. Resterasyonlarda önümüzde engel olan herhangi bir sıkıntı yok. Banaz ilçesinin Yeşilyurt köyünde Yeşil Cami var, bu cami yıkılmak üzere onun projesini aldık. Yıkılmadan, tarihimiz yok olmadan kültür varlığı olarak tekrar Uşak'a kazandırmak istiyoruz."

Kaynak: AA