Sultan Öğretmeni Öldüren Sürücüye 6 Yıl İstendi

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan öğretmen Sultan Esra Soylu’ya çarparak ölümüne neden olan şoför Ramazan K. hakkında hazırlanan iddianamede, "Taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sultan Öğretmeni Öldüren Sürücüye 6 Yıl İstendi
Geçtiğimiz 14 Eylül günü, Anadolu Caddesi’nde Büyük Çiğli Anadolu Lisesinde 15 senedir Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak çalıştığı öğrenilen iki çocuk annesi Sultan Esra Soylu, yolun karşısına geçmek isterken servis midibüsünün altında kalarak hayatını kaybetmişti. Kaza ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Soylu’ya çarpan 35 S 71005 plakalı midibüsün şoförü Ramazan K. polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ramazan K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

6 yıla kadar hapsi istendi

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, midibüs sürücüsü Ramazan K., yayalara yeşil ışık yanmasına rağmen araç ile durmayarak asli kusurlu olarak kazaya sebebiyet verdiği, yaya olan öğretmen Sultan Esra Soylu’nun kazada kusuru bulunmadığı belirtildi. Midibüs sürücüsü Ramazan K. hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Hazırlanan iddianame, Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Kaynak: İHA