M. Kemalpaşa'ya İçme Suyu Barajı

AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu, yapılacak barajla ilçenin su meselesinin sona ereceğini söyledi.

M. Kemalpaşa'ya İçme Suyu Barajı
Akkoyunlu, yaptığı açıklamada, "Son günlerde ilçemizde kaynaklardaki suların azalması, Karadere’den gelen suyun saniyede 90 litrede 35 litreye,Çan Deresinden gelen suyun saniyede 220 litreden 100 litreye düşmesi, içme ve kullanma suyunda sıkıntı yaşanmasına sebep olmuştur. Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği ve inşaatı devam eden Lalaşahin Mahallesi’nde 5 bin tonluk ve Selimiye Mahallesi’nde 10 bin tonluk su depolarının inşaatı bir kaç ay içinde bitecek. Ayrıca Söğütalan Mahallesi’nde Suçıkan kaynağından 50 santimlik çelik borularla yeni bir hattın ilçemize gelmesi ile su sıkıntısını gidereceğiz” dedi.

Çan deresi ve Kavaklı arıtma tesislerinin yakın zamanda devreye girmesi ile su kalitesinin de derecede artacağını anlatan Akkoyunlu, “Büyükşehirin şu ana kadar ilçemize yaptığı su yatırımı 80 milyon TL’yi geçmiştir. Daha önce açıklamasını yaptığımız Sünnük içme suyu barajı projemiz var.Bunun takibi için geçen hafta Orman ve Su İşleri Bakanlığını ziyaret etti. Bakan Yardımcımız Orhan Tüfekçi ile görüştük. İlçemizdeki su sıkıntısı ve Sünnük içme suyu barajı projemizin bir an önce faaliyete geçmesi için istişarelerde bulunduk.İçme suyu barajımızın 100 bin nüfuslu ilçemizin birinci önceliği olduğunu kendilerine ilettik. İlçemizin uzun yıllar su sıkıntısını giderecek bu projenin hayata geçirilmesi ve bir an önce ilçemizi su sıkıntısından kurtarmak için kendilerinden destek istedik. Bunun için söz aldık” diye konuştu.

Kaynak: İHA