Küçük Hibe'nin Okul Sevinci

Suriye'nin İdlip kentinde evlerine düşen bomba sonucu elleri ile yüzü yanan Hibe Mekzum, İstanbul'da ilk kez okula gitmenin mutluluğunu yaşıyor Hasan Paşa İlkokulu Müdürü Ateş: 'Uyum haftasında öğretmenimiz Dilek Karaca, öğrencilerle ve velilerle gerekli görüşmeleri yaptı. Sınıftaki diğer öğrenciler duruma alıştırıldı. Akabinde öğrencimiz sınıfa alındı. Herhangi bir problem yaşamadan eğitim öğretim sürecini devam ettiriyoruz' Hibe'nin öğretmeni Karaca: 'Verdiğim etkinlikleri elinden geldiğince iyi yapmaya çalışan, sınıf ve okul kurallarına uymakta bir problem yaşamayan bir öğrenci. Böyle bir öğrenciyi okutmaktan çok mutluyum'

Suriye'nin İdlib kentinde evlerine düşen bomba sonucu elleri ile yüzü yanan, babası tarafından tedavi görmesi için Türkiye'ye getirilen 8 yaşındaki Hibe Mekzum, hayırseverlerin desteğiyle Yakacık'taki Hasan Paşa İlkokulu'nda eğitime başladı.

Suriye'deki savaşın mağdurlarından 8 yaşındaki Hibe Mekzum, fiziksel görünümündeki farklılığa karşın Hasan Paşa İlkokulu'nda kendisini sevgiyle kabullenen sınıf arkadaşları ve öğretmenin desteğiyle okula gidiyor.

Hasan Paşa İlkokulu Müdürü Osman Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hibe Mekzum'un Suriye'deki savaştan etkilenmiş bir öğrenci olduğunu, eğitim camiası olarak öğrenciye her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

Sınıftaki öğrenciler ve velilerinden olumsuz bir tepki almadıklarını kaydeden Ateş, "Uyum haftasında öğretmenimiz Dilek Karaca, öğrencilerle ve velilerle gerekli görüşmeleri yaptı. Sınıftaki diğer öğrenciler duruma alıştırıldı. Akabinde öğrencimiz sınıfa alındı. Herhangi bir problem yaşamadan eğitim öğretim sürecini devam ettiriyoruz." diye konuştu.

Öğretmen Dilek Karaca ise Hibe'nin sınıf arkadaşlarıyla uyumlu olduğunu aktararak, "Hibe sınıfımıza geldiğinden beri gayet arkadaşlarıyla uyumlu. Herhangi bir problem yaşamadı. Verdiğim etkinlikleri elinden geldiğince iyi yapmaya çalışan, sınıf ve okul kurallarına uymakta bir problem yaşamayan bir öğrenci. Böyle bir öğrenciyi okutmaktan çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Aileye destek veren hayırseverlerden Teknik Elemanlar Derneği İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Emrullah Köker, Hibe Mekzum'un sosyal hayattan kopmaması için okula başlamasını kendilerinin istediğini belirtti.

- "Aziz milletimizin desteğini göstermesini bekliyoruz"

Hibe Mekzum'un çok zeki bir çocuk olduğunu kaydeden Köker, "Girdiği ortamlarda çok kolay arkadaşlık kurabilen bir çocuk. Şu anda arkadaşları da kendisi de memnun. Öğretmenimiz Dilek Hanım da kendisinden çok memnun. Şu an gidişat gayet iyi. Bezmialem Hastanesi tedavi sürecini yürütüyor. Bezmialem Hastanesi yöneticilerine de çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Mekzum ailesinin maddi desteğe ihtiyacı olduğunu aktaran Köker, şunları kaydetti:

"Önümüz kış, ihtiyaçlar artacak. Biz aziz milletimizden desteklerini bekliyoruz. Özellikle şunu belirtmek isterim ki ABD'ye olsun, İngiltere'ye olsun, Avrupa Birliği ülkelerine olsun müracaat ettikleri takdirde kabul edilebilecek durumdalar ama Türk milletinin yaptığı yardımseverlikten gayet memnunlar. Bundan dolayı da herhangi bir ülkeye müracaat etmeyecekler. Şu anda burada, İstanbul'da mutlular. Biz bir şekilde ailesine sahip çıkmayı, aziz milletimizin desteğini göstermesini bekliyoruz. Hibe, özel bakıma ihtiyacı olan bir çocuk. Bundan dolayı da maddi şekilde herhangi bir sıkıntı çekmemeleri gerekiyor."

Suriye'nin İdlip kentinde geçen yıl aralık ayında havadan atılan bombalardan biri ayakkabıcı Muhammed Mekzum ile Diyya Kadik'in evine düşmüş, çiftin iki çocuğu ölmüş, Hibe Mekzum ağır şekilde yanmıştı. Baba Muhammed Mekzum, Suriye'deki hastanelerde tedavi edilemeyen kızını Türkiye'ye getirmişti. Küçük kız tedavi altına alınırken, Cumhurbaşkanlığı'nın ve Hatay Valiliği'nin desteğiyle bu yıl ağustosta anne Diyya Kadik ve ailenin diğer çocukları Merva ve Faysal, İstanbul'a getirilmişti.
Kaynak: AA