Güney Afrika'da 'Arakan'daki Zulüm Ve Katliam' Konuşuldu

Güney Afrikalı ilahiyatçı ve yazar Moola: 'Arakan'daki Müslümanları unutmamalı ve yardımlarımızla uluslararası kamuoyu oluşturmak için çalışmalıyız'.

Güney Afrikalı ilahiyatçı ve yazar Süleyman Moola, "Arakan'daki Müslümanları unutmamalı ve yardımlarımızla uluslararası kamuoyu oluşturmak için çalışmalıyız." dedi.

Ülkenin Johannesburg şehrindeki Houghton Camisi'nde Arakan'daki zulüm ve katliam konulu program düzenlendi.

Etkinliğe Moola'nın yanı sıra ilahiyatçılar, yazarlar ve Müslümanlar katıldı. Moola buradaki konuşmasında, geçen hafta Güney Afrika'da başlattıkları yardım kampanyası kapsamında topladıkları yardımları Arakanlı Müslümanlara götürdüklerini söyledi.

Moola, "Arakanlı Müslümanlara Güney Afrika'da toplanan 40 su kuyusu açmaya yetecek parayı, 50 bin su arıtma cihazını, 150 bin ilacı ve 150 çadırı ulaştırdık. Arakan'dan Bangladeş'e gelen Müslümanların yaşadığı bir kampı ziyaret ettik. Herkesin gözünde korku ve hüzün vardı. Gittiğimiz kampta, çıplak ayaklı çocukların ve ihtiyaç sahibi insanların aralarında olduğu 60 bin kadar kişi bulunuyordu." diye konuştu.

İlahiyatçı ve yazar Moola, dünya genelinde tüm Müslümanların Arakan'daki din kardeşlerine yardım eli uzatması gerektiğini kaydederek, "Arakan'daki Müslümanları unutmamalı ve yardımlarımızla uluslararası kamuoyu oluşturmak için çalışmalıyız." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA