Durakta Bulduğu Parayı Harcayan Kişi Polisten Kurutlamadı

Milas Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği yetkilileri, sokakta bulduğu çantayı alarak evine götüren ve parayı harcayan bir kişiyi bularak parayı sahibine teslim etti.

Milas’a bağlı Beçin Mahallesi’nde yaşanan olayda, T.B. isimli yaşlı bir kadın içinde 11 bin lira bulunan çantasını mahalledeki bir dolmuş durağında unuttu. Para dolu çantasını kaybettiğini fark eden yaşlı kadın, vakit kaybetmeden Milas Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliğine müracaatta bulundu. İhbarın ardından Beçin’deki dolmuş durağına gelen polis ekipleri, civarda araştırmaya yaptı.

Bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ve saatlerce süren görüntü kayıtlarını dikkatlice izleyen polis, genç bir kadının duraktaki çantayı alarak uzaklaştığını tespit etti. Çantayı alan kadının Ö.T. olduğunu belirleyen polis, daha sonra Ö.T.’nin evine gitti. Yapılan görüşmede Ö.T., para dolu çantayı durakta bulduğunu ve 11 bin lira paranın yaklaşık 300 lirasını ev kirasını ödemek için harcadığını söyledi.



İhtiyacı olmasa parayı harcamayacağını söyleyen ve harcadığı parayı geri iade edeceğini beyan eden Ö.T. hakkında işlem yapan polis, paranın kalanını T.B.’ye teslim etti.

Dalgınlık sonucu çantasını unuttuğunu söyleyen yaşlı kadın, itinalı bir çalışmayla olayı mutlu sonla noktalayan polis ekiplerine teşekkür etti.

Milas Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği yetkilileri, son bir haftada kaybedilen toplam 21 bin lirayı sahiplerine ulaştırmış oldu.
Kaynak: İHA