Binlerce Güney Afrikalıdan Zuma Karşıtı Gösteri

Güney Afrika'nın en büyük işçi sendikası COSATU, ülkenin 13 farklı şehrinde Zuma karşıtı gösteri düzenledi.

Güney Afrika'nın en büyük işçi sendikası Güney Afrika Ticaret Kongresi Birliği (COSATU), başta Cape Town, Johannesburg ve Pretorya olmak üzere 13 şehirde Devlet Başkanı Jacob Zuma aleyhine gösteri yaptı.

Ülkenin yasama başkenti Cape Town'da toplanan binlerce kişi, önce Güney Afrika Raylı Sistemler Bölge Müdürlüğüne ( PRASA ) ardından Wester Cape Eyalet Meclisi ve Güney Afrika Ulusal Meclisine yürüdü.

COSATU Western Cape Eyaleti Sekreteri Tony Ehrenreich, gösteride yaptığı açıklamada, ülkedeki tren istasyonlarının suç yuvası haline geldiğini belirterek, şunları dile getirdi:

Bu gösteriyi, Devlet Başkanı Zuma’ya karşı düzenin sağlanması ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle düzenledik. Bugün Cape Town'da 10 bin üyemiz ile Zuma'ya ve yolsuzluklara karşı yürüdük. Binlerce üyemiz ile ülkenin muhtelif yerlerinde isteklerimizi dile getirmek üzere toplandık. Zuma gitmeli çünkü bu millete hizmet etmiyor. Zuma gitmeli ve yolsuzluklar sona ermeli. Ülkemiz çok zengin fakat bu zenginlik fakir insanlara ulaşmıyor. Halkımıza orantılı şekilde dağılmıyor. Aynı zamanda devlet hizmetlerinin insanlara adil biçimde dağılması için yürüdük. Bu ülkeye değişim gelene kadar da yürümeye devam edeceğiz."

Göstericilerden Dereck Dreyr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Afrika'daki ırkçı ve ayrımcı Apartheid dönemine işaret ederek, ülkelerinin daha zor zamanlardan geçtiğini, millet olarak bunun da üstesinden gelecek potansiyale sahip olduklarını söyledi.

Dreyr, "Bugün burada birçok taleple toplandık. İktidardaki Afrika Ulusal Kongresi (ANC) üyesi olarak Zuma'nın görevi bırakmasını istiyorum. Zuma bu ülkeye barışı getirenlerden biri fakat başkanlık için uygun biri değil." diye konuştu.
Kaynak: AA