8. Van Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı

8. Van Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının amacının İran pazarına ulaşmak olduğu bildirildi.

Türkiye Sağlık Turizmi Derneğinden yapılan açıklamaya göre, fuarın, Türkiye turizminin Ortadoğu’ya tanıtılması, yeni pazar ağlarının oluşturulması, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından önemli olduğu belirtildi.

Fuarın, büyük potansiyeli değerlendirmek, bölgesel turizmi arttırmak, İran pazarına ulaşmak için gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Fuar ve eş zamanlı düzenlenecek olan Uluslararası Turizm Kongresiyle de bölgemizin ve ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerinin uluslararası alanda bilinirliğinin artması aynı zamanda İran, Irak, Suudi Arabistan, Bahreyn, Suriye, İsrail, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Rusya gibi bölge ülkelerinin üniversitelerinin iş birliğinin artmasının sağlanması hedeflenmektedir.

Ülkemizin tanıtımını gerçekleştirerek sağlık turizminde Avrupa standartlarında olan hastane ve kliniklerimizin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirmeye devam eden, ülkemize gelen yabancı hasta sayısını arttırmak ve ülkenin turizm potansiyelini 2023 hedefine taşıma amacına sıkıca sarılan Türkiye Sağlık Turizm Derneği, temsil gücünü bir kez daha göstermek için 8. Van Turizm ve Seyahat Fuarı'ndaki yerini alacaktır."

Kaynak: AA