Osmaniye'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı' Yapıldı

Osmaniye’de, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı' düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi salonunda düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, çalıştayın üç gün süreceğini belirtti.

Çalıştayın kentte kadına şiddetin önlenmesi konusunda izlenecek yolun belirlenmesi için önemi olduğunu dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

'Bu çalıştayımız için kurumlarımızdan görevlendirilen arkadaşlarımızla üç gün burada çalışmalar yapılacak. Kadına şiddet ve bununla mücadele konusu detaylı masaya yatırılacak. Öncelikle şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz. Son yıllarda kadına yönelik şiddet toplumun kanayan bir yarası haline geldi. Bizler bu sorunu ortadan kaldırmak için her zaman taşın altına elimizi koymaktan geri durmayacağız. Şiddetin sona ermesi için yapabileceğimiz neler varsa onları konuşacak ve bunu rapor haline getireceğiz. Her kurum yetkilisinin kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda en iyi çalışmayı yapacağına inanıyorum.'

Çalıştayın ilk gününde, yerel düzenlemelerin mevzuatla uyumlaştırılması, toplumsal farkındalık ve zihniyet dönüşümü, koruyucu ve önleyici hizmet sunumu, iş birliği ve koordinasyon konuları görüşüldü.

Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, SYDV, İŞKUR, Korkut Ata Üniversitesi, Osmaniye Barosu ve Osmaniye Belediyesi temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA