Bulanık'ta ADEM Kurslarına Yoğun İlgi

Muş'un Bulanık ilçesi Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) açılan kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

ADEM'de takı-tasarım, el sanatları, ahşap boyama, Kur'an kursu, giyim gibi çeşitli dallarda eğitim alan kadınlar, bir yandan boş vakitlerini değerlendiriyor, bir yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Bulanık Kaymakamlığı tarafından açılan ikinci ADEM merkezinde yaklaşık 140 bayanın aktif olarak kurslara katıldığını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz, her hafta burada çeşitli seminerlerle kadınlara eğitim verildiğini söyledi.

Burada amaçlarının dezavantajlı kadınları topluma kazandırmak olduğunu dile getiren Korkmaz, 'Burada aldıkları eğitimle ilçemize daha faydalı olmalarını istiyoruz. Çeşitli dalda 8 ayrı kursumuz bulunmakta. Kurslarımızda ebru, ahşap, sabun, kuaför, dikiş nakış kurslarımız yapılmakta. Ayrıca bayanlarımızın burada sosyal hayatları çok az olması nedeniyle bu vesileyle sosyal hayatlarını geliştiriyorlar. Sosyal yardımlaşmanın verdiği malzemelerle nevresim, tel kırma, kuaför, ahşap gibi yaptıkları ürünleri satarak ailelerine katkı sağlıyorlar.' diye konuştu.

Bunun dışında sosyal etkinlik projelerine de katılımın fazla olduğunu aktaran Korkmaz, her yaştaki kadınlara kurs verdiklerini ifade etti.

Aile Destek ve Eğitim merkez Koordinatörü Züleyha Yılmaz ise Halk Eğitim Merkezi'nden kursa katılan kursiyerlerle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Yılmaz, sertifika alan kadınların giyim sektörü, işletme ve atölyeler açabileceğini vurguladı.

Kaynak: AA