Başkan Asya Halkla Buluştu

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, ‘Halk Buluşmaları’ kapsamında Saray Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Başkan Asya Halkla Buluştu
Yapılan hizmetleri vatandaşlara aktarmak ve mahalle sakinlerinin fikir ve önerilerini almak adına ‘Halk Buluşmaları’ toplantılarını başlatan Belediye Başkanı Feyat Asya, bu kapsamda ilk toplantıyı Saray Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle Muhtarı Kerem Asi ile koordineli bir şekilde yapılan toplantıda Başkan Asya, mahalle sakinlerine çalışmalarla ilgili genel bilgi verirken, merak ettiği konulara da açıklık getirdi.

Bugüne kadar yaptıkları işlerin tamamını istişare yaparak hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Asya, “Bize güvenerek bu görevi layık gördünüz. Bizler de sizin bu desteğinizi boşa çıkarmamak adına özverili bir şekilde çalışıyoruz. Görev süremiz içerisinde yaptıklarımızın hesabını vermek adına sizlerin karşısındayız. Her türlü soruya açık olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Merak ettiklerinizi birinci ağızdan öğrenebilirsiniz. Yanlış algıları ortadan kaldırmak için bugün buradayız” dedi.



“Tüm ekiplerimizle gece gündüz sahadayız”

Altyapı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Asya, “Bugün en fazla muzdarip olduğunuz konulardan biri altyapı çalışmalarıdır. Özellikle bu konudaki işleyişimizi sizlerle paylaşmak isterim. Kıymetli hemşehrilerim, göreve gelmeden sizlere bir söz verdim. Allah’ın izniyle bu şehrin altyapı sorununu ortadan kaldıracağız dedik. Yaklaşık üç yıllık uğraşımızın sonunda bu projemizi hayata geçirmeyi başardık. Tabi bu işe başlamadan önce de projenin ne kadar zor olduğunu biliyorduk. Bu konuda da halkımızı bilgilendirmeye çalıştık. Geldiğimiz nokta itibari ile ana güzergahlarımızdaki çalışmalarda ciddi ilerleme kat edildi. Haliyle cadde ve sokaklarımız tahrip oldu. Aynı şekilde her taraf toz duman adeta şantiye alanına döndü. İster istemez su kesintileri yaşadık ve halen yaşamaktayız. Ancak bunların herhangi bir program dahilinde yapılmadığını bilmenizi isterim. Çünkü bugüne kadarki yer altı döşemelerinin bir haritası olmadığı için bu sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimizle gece gündüz sahadayız. Allah’ın izniyle şu an sıkıntısına katlandığımız bu projemizin tamamlanması ile faydasını göreceğiz. Bir şeyi yapmak için yıkmamız gerekiyor. Onun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Sabır ve tahammüllerinizle bu işi başarılı bir şekilde tamamlayacağız” diye konuştu.



“Şehre cazibeli içme suyu ulaştıracağız”

İçme suyu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Feyat Asya, “İlimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak için ilk günden arayış içerisine girdik. Uzman ekiplerle şehrin her noktasında sondaj çalışmalarını yaptık. Bizlere söylenen şu; Muş’un dağlarındaki sular yüzeyseldir. Kar yağışı fazla olduğunda su fazla olacak. Biz de buna istinaden Alparslan-2 Barajından su teminini sağlamak üzere girişimlerde bulunduk. Allah’a şükürler olsun ki bu projemizde de sona geldik. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın destekleri ile Mercimekkale mevkiinde kurulacak arıtma tesisi ile şehre cazibeli içme suyu ulaştıracağız. Çalışmalarına başlanan projenin önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete sunulmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için radikal kararlar aldık”

İmar çalışmaları hakkında konuşan Başkan Asya, “Şehrimizin güzelleşmesi için imarın önemli olduğunu söyleyerek birçok konuda önemli adımlar attık. İmar plan notlarını bütün meclis üyelerinin oy birliği ile revize ettik. Bununla beraber çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için radikal kararlar aldık. Aynı şekilde yüksek katlara sınırlama getirdik. Bu şehrin deprem bölgesinde olduğunu dikkate alarak yapıları 8 kat ile sınırladık. Yeni imar alanları açarak halkımızın daha rahat ortamlarda yaşamlarını sürmelerini sağladık” dedi.

İhtiyaç duyulan birçok tesisi hizmete sunduklarını belirten Başkan Asya, “Canlı hayvan pazarı, yaş sebze meyve hali ve soğuk hava deposu, tıbbi atık sterilizasyon merkezi, hayvan bakımevi, Muratpaşa ve Sunay mahalleleri bilgi evleri gibi tesisleri tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Yeşil alan kapasitesini arttırmak adına birçok mahallemizdeki atıl arazilerde park yaptık. Bütün vatandaşlarımızın faydalanabileceği mesire alanları yaptık. 43 bin metrekare olan yeşil alan kapasitesini 280 bin metrekareye çıkardık. Bunu daha da ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Asya, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı. Toplantıda söz alan vatandaşlar, yapılan çalışmalardan haberdar edilmenin önemli olduğunu söyleyerek, hizmetlerinden dolayı Başkan Asya ve ekibine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA