Sergilediği Örnek Davranışla 'Ayın Şoförü' Seçildi

Muğla’nın Milas ilçesinde S.S. 109 Nolu Dörttepe Özel Toplu Taşıma Aracı ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin üyelerinden Hayati Bodur, aracında bulduğu cüzdanın kooperatif başkanı aracılığıyla sahibine ulaşmasını sağladı. Cüzdanın sahibi ise bu davranış karşısında kayıtsız kalmadı, şoförün bu örnek davranışını Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı ise Hayati Bodur’u, ‘ayın şoförü’ seçti.

Sergilediği Örnek Davranışla 'Ayın Şoförü' Seçildi
7 Eylül 2017 Perşembe günü Bodrum’dan Boğaziçi Mahallesi’ne giden Erol Özbağ adlı vatandaş, 48 BB 5666 plakalı ve şoförlüğünü Hayati Bodur’un yaptığı Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma aracında cüzdanını düşürdü.

Aracın şoförü Hayati Bodur, içerisinde 835 lira nakit para, kimlik ve banka kartlarının bulunduğu cüzdanı, Kooperatif Başkanı Ferhat Karakoyun’a teslim etti. S.S. 109 Nolu Dörttepe Özel Toplu Taşıma Aracı ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifin başkanı Karakoyun ise, cüzdandaki kimlik bilgilerinden yola çıkarak, cüzdanın sahibi Erol Özbağ’a ulaşarak cüzdanı teslim etti.

Kooperatif başkanı Ferhat Karakoyun nezdinde cüzdanı bulup teslim edilmesini sağlayan aracın şoförü Bodur’a teşekkür eden Erol Özbağ, bu örnek davranış karşısında kayıtsız kalmadı ve şoför Bodur için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı yazdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı yetkilileri ise, bu örnek davranış nedeniyle Hayati Bodur’u, ‘ayın şoförü’ seçti.

Konudan haberdar edilmesi üzerine aracın şoförü Bodur ve Kooperatif Başkanı Karakoyun’u telefonla arayarak, sergiledikleri bu örnek davranış nedeniyle kutlayan Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, başkan ve şoförü odasında ağırlayarak bir kez daha teşekkür etti.

Genel olarak şoför esnafının bu tür konularda duyarlı olduğunu belirten Oda Başkanı Paskal; “Aslında buna benzer birçok olayla karşılaşıyoruz. Ancak ilk kez bir vatandaşımız, yapılan davranışa teşekkürü farklı bir boyuta taşımıştır. Genellikle vatandaşımız kaybolan eşyasını teslim edenlere teşekkür eder o kadar. Fakat bu defa şoförümüzün bu örnek davranışı için Büyükşehir Belediyemize bilgi verilmiş ve üyemizin, ‘ayın şoförü’ olarak ödüllendirilmesi sağlanmıştır. Her iki tarafın da davranışını örnek olarak görüyor, hem şoför arkadaşımızı, hem de konuyu bu boyuta taşıyan vatandaşımızı kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA