Karaaslan, Mısır Ekmeği Yapımını Anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, bir televizyon programında Alaçam'ın 200 yıllık geleneği olan pileki taşında mısır ekmeği yapımını anlattı.

Karaaslan'ın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, 'Tadında Hikayeler' adlı televizyon programının çekimlerine katılan Karaaslan'ın, Alaçam'ın Bekiroğlu Mahallesi'nin yüzyıllar öncesinden gelen bir geleneğini geleceğe taşımak için pileki taşında mısır ekmeği yaptığı belirtildi.

Çekimlere ilk olarak gelenekselliğini koruyan mısır ekmeği yapımı ile başlandığı belirtilen açıklamada, Karaaslan'ın şu ifadelerine yer verildi:

'Geleneksel lezzetleri Türkiye'ye tanıtmamız lazım. Alaçam ilçemize özgü pileki taşında ceviz yapraklarına sarılı olarak yapılan mısır ekmeğinin lezzeti çok farklı. Hem bu lezzetin tanıtılması hem de gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Gelenek ve göreneklerimize her zaman sahip çıktık. Bunları yaşatmak içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz.'

Ardından Göçkün Mahallesi'nde bulunan çeltik tarlasında giden Karaaslan, 'Uçsuz bucaksız çeltik tarlasından soframıza bir pirinç tanesinin gelmesi emeğin ve nimetin hikayesidir. Çeltik yetiştirilmesi en zor üründür. Çiftçimiz suyun içinde diktiği çeltiği balcık tarlasında hasat etmektedir. Çeltiğin ekimi, hasadı oldukça zor olmasına rağmen bu zorluklara göğüs gererek üretim yapan köylülerimiz başımızın taçıdır.' ifadelerini kullandı.

Habertürk ekranlarında yayınlanacak 'Tadında Hikayeler' programının önümüzdeki günlerde izleyiciyle buluşacağı belirtildi.

Kaynak: AA