Manisa'da Veliler Ve Çocuklar Sabah Namazında Buluştu

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hicri yılın başı ve Muharrem ayı nedeniyle veliler çocuklarıyla sabah namazı programında buluştu.

Yiğitbaş Veli Camii’nde düzenlenen programda hicri yılın başı ve Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen “Dede nine torun elele, anne, baba ve çocuk hep beraber Yiğitbaş Veli Cami’sine” programı kapsamında sabah namazı etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte velileriyle camiye gelen çocuklar sabah namazını kılıp dua ettiler.

Yiğitbaş Veli Camii İmamı Murat Emgener, düzenledikleri etkinlikle çocukları camiye alıştırmayı ve dini günleri kendilerine anlatmayı planladıklarını söyledi.

Yeni hicri yılın girmesi dolayısıyla sabah namazı buluşma etkinliği düzenlediklerini belirten Emgener, şöyle konuştu:

'Programın adı “Dede, nine ve torun elele, anne, baba ve çocuk hep beraber Yiğitbaş Veli Cami’sinde” kapsamında sabah namazına gelen çocuklarımızla namazımızı kıldık namazdan sonra kendilerine hicri yıldan muharrem ayinin öneminden bahsettik. Akabinde zikir yaparak kendimiz için ve ülkemiz için tüm İslam alemi için dua ederek bu programı noktaladık. Programdan sonra gelen çocuklara velilere dedeleri nineleri kahvaltı ikramında bulunduk. İnşallah bu ümmeti sabah namazına uyanan gençler uyandıracak bu vesileyle gelen gençlerimize anne babalara velilere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun yeni hicri yılınız bizler için ülkemiz için tüm insanlığa ilim için hayırlara vesile olur.'

Namazın ardından cami içinde kurulan sofrada vatandaşlara kahvaltı ikram edildi.

Kaynak: AA