Altınova'da Tapu Sevinci

Kepez Belediyesi, mülkiyet sorunu çözülen Altınova'da ikinci tapu dağıtım törenini gerçekleştirdi.

Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, imar planlaması ve imar uygulama çalışmaları tamamlanan Altınova'da, Antalya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün onayladığı imarlı tapuların teslimi devam ediyor.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Altınova köy içi olarak adlandırılan Sinan, Orta ve Düden mahallelerini kapsayan 599 bin 544 metrekarelik alanda gerçekleştirdiği imar uygulaması çalışmasını bitirdi.

Antalya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, köy içi olarak adlandırılan bölgenin imar uygulaması yapılan parsellerin imarlı tapularının tescilini onayladı.

Kepez Belediyesi, bu onayın ardından bölgede ikinci tapu dağıtım törenini düzenledi. Sinan Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi yanında gerçekleştirilen törene, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, meclis üyeleri, belediye bürokratları, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı.

Törende konuşan Tütüncü, Altınova'nın, göreve geldikleri ilk günden itibaren üzerinde dikkatle durdukları, itinayla çalıştıkları, ajandalarının ilk sırasında yer alan gündem maddelerinden biri olduğunu bildirdi.

700'den fazla Altınovalı'ya söz verdikleri tapuları teslim ettiklerini ifade eden Tütüncü, şöyle devam etti:

'Altınova'ya beklediği okulları, sosyal tesisleri yapacağız. Her şey çok daha güzel olacak. Altınova güzel olursa bölgede yaşayanlar mutlu olurlar. Bizim için önemli olan şehirde yaşayan insanların mutluluğudur, huzurudur. Çok yakında bölgede nice büyük tesisler yapılmaya başlayacak. Göreve geldiğimizde Altınova önemli bir ticaret merkeziydi ama iş merkezleri yetersizdi. İmar planı yaptığımız alanlarda şimdi daha büyük iş merkezleri yapılıyor. Bu da istihdamı artırıyor. Altınova, yeni iş merkezleriyle iş, aş ve ekmeği de büyüten bir merkez oluyor.'

Kaynak: AA