Ordu'da Yol Çalışmaları

Aybastı ilçesinde Toygar ile Pelitözü bağlantısında başlatılan sıcak asfalt çalışmasının tamamlandığı bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, altyapısı sağlamlaştırılan 9 kilometrelik yolun konforlu bir yapıya kavuşturulduğunu belirtti.

Aybastı'da geride kalan 3 yılda 9 milyon 250 bin liralık yol yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yılmaz, 'Bu yıl ise 9 milyon 800 bin lira maliyetinde yol yatırımı yaparak 25 kilometre yolu sıcak asfalt ile buluşturacağız. Bir bölümünü geçtiğimiz yıl sıcak asfalta kavuşturduğumuz toplam 9 kilometre uzunluğa sahip Aybastı-Toygar-Pelitözü bağlantısındaki sıcak asfalt çalışmamızı tamamlayarak, bu yolumuzu halkımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.

Yılmaz, sıcak asfalt çalışması öncesinde yolun altyapısının güçlendirildiğini aktararak, şunları kaydetti:

'Altyapısı sağlam temeller üzerine kurulu evladiyelik yollar inşa ediyoruz. Bu kapsamda önemli güzergahlarımızdan olan Aybastı-Toygar-Pelitözü bağlantı yolunda 840 metreküp taş duvar, 16,5 metre menfez, yağmur suyundan korumak için 620 metre koruge boru ve 1,330 metre drenaj borusu inşa ettik. Aybastı'mızda daha konforlu bir ulaşım imkanını hemşehrilerimize sunmaya devam edeceğiz.'

Kaynak: AA