KOSGEB İl Müdürü Mısırlı'nın KOBİ'lere Çağrısı

KOSGEB İl Müdürü Şükrü Mısırlı KOBİ'lere çağrı yaparak, 300 bini hibe 700 bini sıfır faizli kredi olmak üzere 1 milyon TL bütçeli KOBİGEL Destek Programına başvuru yapmalarını istedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB), üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ'lerin payının artırılması konulu proje çağrısı ilana çıktı.

KOSGEB İl Müdürü Mısırlı, KOBİ'lere yaptığı çağrıda, 300 bini hibe, 700 bini geri ödemeli olmak üzere 1 milyon TL'lik destek için projelerini beklediklerini söyledi.

Proje teklif çağrısı hedef kitlesinin imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'ler olduğunu belirten Mısırlı, şunları kaydetti:

'Katma değerli ve ileri teknolojili sektörlerin Türkiye ekonomisinin üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde öncü rol oynuyor. KOBİ ve girişimcilerin, rekabet güçlerini geliştirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak hedefleniyor. Bu doğrultuda, imalat sanayisinde hedeflenen yapısal dönüşümün aktörü olan KOBİ'lerin desteklenmesi için üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ'lerin payının artırılması konulu proje çağrısı hazırlanmıştır. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve güncel KOBİ onaylarının bulunması gerekmektedir.'

Başvurular KOSGEB internet sitesinden 20 Ekim 2017 saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

Kaynak: AA