Gölcük Belediyesi Erikli Tepe Tabiat Parkı Projesi

Gölcük Belediyesi Erikli Tepe Tabiat Parkı Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

İrşadiye köyü mevkisinde yapımı devam eden park çalışmalarını inceleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Projenin bölgeye önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Ellibeş, 30 Ocak 2017'de yer teslimi yapılarak yapımına başlanılan parkın, Bakanlık tarafından onaylanan gelişim planına uygun projelendirilen 40 dönümlük alana yapıldığını söyledi.

Ellibeş, şöyle konuştu:

'Parkta bungalov evler, kafeterya, tuvalet, mescit, macera parkı, yürüyüş parkuru, kır lokantası ve yöresel ürün satışı yapılacak yerler yer alıyor. Konaklama yapılacak 15 bungalov ev, ahşaptan imal edilecek. Bunlar 2 oda, salon, çizgi mutfak, duş, tuvalet ve verandanın yer aldığı 45 metrekarelik evler olacak. Çadır kamp alanı, vatandaşlarımızın çadır kurup, kamp yapacağı şekilde dizayn edildi. Yürüyüş parkuru 2 bin 700 metre uzunluğunda. 4 etapta çocuk ve büyüklere yönelik macera parkı, eğlenmek ve spor yapmak üzere hizmete sunulacaktır. Böylelikle, kapsamlı bir kompleks halini alacak park doğa ile iç içe güzel bir gün geçirmek isteyenlerin yeni adresi olacaktır. Tabiat parkımızın Gölcük’e ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bu güzel alanı değerli halkımıza hediye ediyoruz. Projemiz takriben yıl sonunda tamamlanacak.'

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatorü Nihat Abiş, Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu de katıldı.

Kaynak: AA