Dünya Bankası Heyeti Gazze'de Atık Su Arıtma Tesisini İnceledi

Yıl sonunda bittiğinde 300 binden fazla kişiye hizmet vermesi planlanan projeyi inceleyen heyet, enerji temini ve elektrik hattı çekilmesi konularında bilgi aldı.

Dünya Bankasından bir heyet, Gazze'nin kuzeyindeki atık su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Filistin Su İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, heyet iki gün süren ziyaret kapsamında, yıl sonunda bittiğinde 300 binden fazla kişiye hizmet vermesi planlanan arıtma tesisi projesini yerinde inceledi.

Heyet, tesis ile buna bağlı yapıların görevini istenen şekilde yerine getirmesi için gerekli enerjinin temini ve elektrik hattının getirilmesi konularıyla ilgili bilgi aldı.

Tesiste arıtılan suyun bir bölümünün 5 bin dönümlük tarım arazisini sulamak üzere kullanılacağı belirtildi.

Dünya Bankası, Avrupa Birliği (AB) ile İsveç, Belçika ve Fransa kalkınma ajanslarının destekleriyle 2010 yılında başlatılan proje 3 yıllık aradan sonra bu sene yeniden yürütülüyor.

Gazze'deki Çevre Kalite Kurumundan yapılan açıklamada, ağustos ayı verilerine göre, Gazze'deki elektrik krizinden dolayı arıtılmadan pompalanan kanalizasyon suları nedeniyle oluşan çevre kirliliğinin, sahil şeridinin yaklaşık 40 kilometrelik bir alanı kapsayan yüzde 63'ünü etkilediği duyurulmuştu.
Kaynak: AA