Ünye'de Gelenek Bozulmadı

Ordu’nun Ünye ilçesinde geleneksel hale gelen kent bayramlaşması bu yıl da yapıldı.

Ünye'de Gelenek Bozulmadı
Ünye Atatürk Parkı’nda gerekleşen bayramlaşma programında ilk söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, "Bayramlaşma milletçe kucaklaşma, paylaşma birlik ve beraberliktir. Ancak bayramları üzgün geçiriyoruz. Bayramı şehit mezarlıklarında karşılayacak olan ailelerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz" dedi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, "Acısıyla tatlısıyla bir bayrama daha sizlerle beraber kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ancak dünyamızda yaşanılan insanlık dramı olan Myanmar’da yaşanılan katliama dünya sessiz kalarak Türkiye’den başka yardım elini uzatan hiç bir ülke yok. Yapılan katliamı lanetliyor, hepinize hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise yaptığı konuşmada, "Fedakarlık ve merhamet bayramı olan Kurban Bayramı, gönül dünyamızda bir rahmet esintisidir. Bizler tüm varlıkların hakka ait olduğu bu dünyada bir emanetçiyiz aslında. Bu vesile ile Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım" şeklinde konuştu.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise, "Bizler birbirimizi görmekten mutlu oluyorsak, her hangi bir hüzün yaşamıyorsak bayramlar anlamına uygun bir şekilde yaşanıyor. Bayramları manasına uygun bir şekilde yaşayıp gelecek nesillere de yaşatabilmemiz bizlerin görevidir. Her bayram üzüntülerle söylediğimiz Filistin’de, Suriye’de, Afganistan’da işte bu günde Myanmar’da yaşanılanları insanlığa yakıştıramıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar edildi ve daha sonra kent bayramlaşmasına katılanlara ikramda bulunuldu.
Kaynak: İHA