Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Karabudak Açıklaması

'Kayıt dışı sömürüye, duygusal sömürüye müdahale ettiğimizde etkiye tepki oluşmakta. Dilendirilen, mağdur edilen gençlere, çocuklara müdahale ederken sıkıntılar yaşıyoruz. Bu noktada olayların topluma düzgün ve doğru şekilde anlatılmasını istiyoruz'

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, 'Kayıt dışı sömürüye, duygusal sömürüye müdahale ettiğimizde etkiye tepki oluşmakta. Dilendirilen, mağdur edilen gençlere, çocuklara müdahale ederken sıkıntılar yaşıyoruz. Bu noktada olayların topluma düzgün ve doğru şekilde anlatılmasını istiyoruz.' dedi.

Karabudak, Zabıta Ar-Ge ve Eğitim Merkezi binası önünde yaptığı basın bilgilendirme toplantısında, bazı basın organlarında yer alan etik dışı haberlerin teşkilata zarar verdiğini ve halkın zabıta görevlilerine tepkiyle yaklaşmasına neden olduğunu söyledi.

Yazılı ve görsel basında 'zabıta terörü' gibi başlıklarla haberler yapıldığını ifade eden Karabudak, bu haberlerin vatandaşların, görevini yapan zabıtaya tepkiyle yaklaşmasına yol açtığını belirtti.

Zabıta görevlilerinin sokaktaki dilencilere, seyyar satıcı ve dürüst çalışmayan esnafa karşı mücadele ettiğini vurgulayan Karabudak, 'Kayıt dışı sömürüye, duygusal sömürüye müdahale ettiğimizde etkiye tepki oluşmakta. Dilendirilen, mağdur edilen gençlere, çocuklara müdahale ederken sıkıntılar yaşıyoruz. Bu noktada yaşadıklarımızın topluma düzgün ve doğru şekilde anlatılmasını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Karabudak, ülke ekonomisini ve halk sağlığını tehlikeye atan bu kişilerin mağdur gibi gösterilmemesi gerektiğini belirterek basın kuruluşlarını, zabıtanın görev tanımını bilmeden ve olayların taraflarından detaylı bilgi almadan yanlış anlamalara neden olacak haberler yapmaktan kaçınmaya çağırdı.

Karabudak, açıklamalarının ardından görevleri sırasında yaralanan zabıta görevlilerinin fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

Toplantıya, ilçelerin zabıta müdürleri ve çalışanları da katıldı.
Kaynak: AA