Sarıkaya Belediyesinden Eğitime Destek

Sarıkaya Belediyesi ilçe merkezi ve köy okullarında okuyan birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye yardımında bulundu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, belediye tarafından ilçe genelindeki ilkokulların birinci sınıflarında yapılan kırtasiye malzemesi dağıtımı kapsamında Barbaros İlkokulunda öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti.

Açıkel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede zengin, fakir ayrımı yapmadan bütün birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunduklarını belirtti.

Göreve geldiklerinden beri bu hizmeti verdiklerini ifade eden Açıkel, eğitime çok önem verdiklerini dile getirdi.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Açıkel, şunları söyledi:

'Hazırlanan yardım paketinin içeriğini eğitim mensuplarıyla görüşüyoruz ve ortak aldığımız karar neticesinde yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bütün birinci sınıfta okuyan ilçe merkezimizde ve köy okullarımızdaki öğrencilerimize yardımlarımızı birebir kendimiz takdim ediyoruz. Paket içerisinde öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını düşündük. Paketin içerisinde, okul çantası, beslenme çantası, suluk, abaküs, defter, boya, kalem, cilt, silgi ve buna benzer kırtasiye malzemeleri bulunuyor.'

Açıkel, bu yardımla okula başlayan çocukların ailelerine bir katkıda bulunmak istediklerini ve çocukları sevindirmek istediklerini dile getirerek, eğitime çeşitli yardımlarının devam edeceğini aktardı.

Kaynak: AA