Güney Afrika'dan Arakanlı Müslümanlara Yardım

Güney Afrika Al-İmdaad Yardım Vakfı Sözcüsü Hamza Badrudeen, maruz kaldıkları şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için yardım topladıklarını bildirdi.

Badrudeen, AA muhabirine, Al-İmdaad Yardım Vakfının dünya genelinde farklı ülkelerde ofisleri olduğunu ve Güney Afrika'da yaşayan Müslümanlar tarafından kurulduğunu anlattı.

Ülkedeki yardım çalışmalarının yanı sıra Arakanlı Müslümanlara da ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Badrudeen, 'Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara yapılacak yardımlar için daha iyi organize olmak amacıyla bir merkez açtık. Bu kapsamda 40 su kuyusu açmaya yetecek para, 50 bin su arıtma cihazı, 150 bin ilaç ve 150 çadırı yardım bölgelerine ulaştırmak için topladık. Bu yardımları üç gün içinde bölgeye göndereceğiz.' diye konuştu.

Öte yandan Johannesburg merkezli Salammedia Radyosunun yöneticilerinden Azhar Vadi de medyada olayları gördükten sonra yardım kampanyası başlattıklarını ve bu kapsamda 20 bin dolara yakın para topladıklarını bildirdi.

Vadi, topladıkları paraları Al-İmdad Vakfı yetkililerine ilettiklerini söyledi.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarı köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

Bangladeş'e 25 Ağustos'tan bu yana 400 bine yakın Arakanlı Müslüman ulaştı. UNICEF, Myanmar'dan kaçıp Bangladeş'e sığınanlar arasında 200 binden fazla çocuk olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA