Gaziler Günü

Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna, Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Tuna, mesajında, şehadet ve gazilik unvanlarının, her Türk evladının gönlünde ulaşabileceği en üstün mertebe olduğunu belirtti.

Vatanı uğruna canını ortaya koymuş tüm şehit ve gazilere Türk milletinin her zaman minnettar kalacağını belirten Tuna, mesajında şunları kaydetti:

'19 Eylül 1921'de TBMM tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verildi. Ulu Önderimiz Atatürk'ün önderliğinde 'Ya istiklal ya ölüm' sözüyle yazılan destanların altında aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin imzaları vardır. Onların dün cephede verdiği şanlı mücadele bugün Türk gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağı olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti onların fedakarlıkları sayesinde bugünlere gelerek dimdik ayakta kalmıştır. Bu nedenle vatanımızın her karış toprağını ilelebet muhafaza etmek ve şehit yakınlarımıza, gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle sağlıklı, huzur dolu bir ömür diliyorum.'

Kaynak: AA