Elmalı'nın Canları İrfan Ve Sevgi Sempozyumu

AK Parti Antalya Milletvekili Uslu: 'Avrupa'da ırkçılık, yabancı ve sığınmacı düşmanlığı had safhada. Arakanlı kadınların kolları kesiliyor, çocuklar şehit ediliyor. Asya'da da Avrupa'da da aynı karanlık ve kirli bakış. Sebebi, ekilen nefret tohumları'

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, 'Avrupa'da ırkçılık, yabancı ve sığınmacı düşmanlığı had safhada. Arakanlı kadınların kolları kesiliyor, çocuklar şehit ediliyor. Asya'da da Avrupa'da da aynı karanlık ve kirli bakış. Sebebi, ekilen nefret tohumları.' dedi.

Elmalı'da gerçekleştirilen, 'Elmalı'nın Canları İrfan ve Sevgi Sempozyumu'nda konuşan Uslu, '700 yıl önce Elmalı'nın canları Vahab-i Ümmi, Sinan-ı Ümmi ve Eroğlu Nuri gelmişler çekirdekler ekmişler. Ekilen çekirdeklerin bir kısmı toprağın altında bekliyor, bir kısmı büyümüş çınar olmuş. Elmalı'nın Canları Sempozyumu ile o kültür çekirdeklerini anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz.' diye konuştu.

Uslu, şöyle devam etti:

'Avrupa'da ırkçılık, yabancı ve sığınmacı düşmanlığı had safhada. Arakanlı kadınların kolları kesiliyor, çocuklar şehit ediliyor. Asya'da da Avrupa'da da aynı karanlık ve kirli bakış. Sebebi ekilen nefret tohumları. Şimdilerde nefret suçunu tanımlamak ve ceza vermek ile çözmeye çalıştıklarını iddia ediyorlar. Oysa çözüm Elmalı'nın canlarında var. Sevgi ve irfan ile diriliş. Oysa çözüm 700 yıl önce yaşamış Eroğlu Nuri'nin mısralarında 'sev, sevil, sevdir'. Çözüm sevgi çekirdekleri ekmek ve sevgiyi ama ilahi kökenli sevgiyi büyütmektir... Çözüm bu topraklarda, Tekeli coğrafyasında yaşamış Sinan'ı Ümmi'yi, Vahib-i Ümmi'yi, Niyazi Mısrı'yi, Abdal Musa'yı, Kaygusuz'u, Abtal Kafi'yi, Eroğlu Nuri'yi anlamaktır, Dünyanın anlamasını sağlamaktır.'

Dünyada çocuklara anaokulundan başlayarak 'kodlama' eğitimi verildiğini ve bu eğitimle bilgisayarda pencereler açıldığını kaydeden Uslu, 'Oysa aynı çocuklara sevgi ve irfan kodları verilmeli ve gönül pencerelerinin açık kalması sağlanmalıdır. Elmalı'nın Canları sempozyumlarıyla kaybolmayan kültür çekirdeklerimize ve kodlarımıza arkeolojik irfan kazıları yapılıyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA