Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Ahilik Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Usatoğlu, mesajında, ahi̇li̇k geleneği̇nin, ahlak, doğruluk, kardeşli̇k ve yardımseverli̇k değerleri̇ni oluşturan özel bi̇r kültür olduğunu belirtti.

Ahi̇li̇ğin, sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomi̇k yapısını hazırladığını, ahlaki̇ yönüyle de devlet yapısının temel ni̇teli̇kleri̇ni̇ beli̇rlediğini dile getiren Ustaoğlu, şunları kaydetti:

'Mi̇lli̇ ki̇mli̇ği̇mi̇zi̇ oluşturan değerlerden bi̇ri̇ olduğu gi̇bi̇, geleneği̇nde mesleki̇ eği̇ti̇mi̇n yanında sosyal, kültürel ve ahlaki̇ bi̇lgi̇lerle desteklenerek koruyucu değerler meydana geti̇rmi̇ştir. Ahi̇li̇k teşki̇latı kurucusu Ahi̇ Evran Veli̇'ni̇n ti̇caret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan i̇lkeleri̇, günümüzde de bi̇zlere yol göstermi̇şti̇r. Ülke menfaatleri̇ni̇ koruyarak toplum huzurunun sağlanmasına yardımcı olmuşlardır. Emek ve alın teri̇ni̇ vatanseverli̇k duygularıyla bi̇rleşti̇ren esnaf ve meslek kuruluşlarının ahi̇li̇k haftası'nı yürekten kutluyorum.'

- Vali Ustaoğlu'nun eğitim öğretim mesajı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dilerek öğrencilerin, en büyük güç olduğunu söyledi.

Kaliteli bir birey olarak yetişme hedefine ulaşmak için bütün öğretmenlerin olabildiğince bilgi edinmesi gerektiğini ifade eden Ustaoğlu, öğrencilerden de insanları sevmeyi, paylaşmayı, arkadaşlık duygularını geliştirmeyi ve topluma yararlı bir birey olmalarını istedi.

- Bitlis Belediyesi okul bahçelerini yıkadı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesi, öğrenciler okula başlamadan kentteki okulların bahçelerini yıkadı.

Belediye ekipleri yaz ayları boyunca kirlenen okul bahçelerini eğitim öğretim yılı açılışı öncesi temizledi.

Çalışmalar kapsamında okulların bahçelerinin yanı sıra okul çevresindeki kaldırımlarında da temizlik yapıldı.

Kaynak: AA