ASO Teknik Koleji Öğrencileri Ders Başı Yaptı

Ankara Sanayi Odası tarafından ASO 1.OSB’de kurulan ASO Teknik Koleji 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına düzenlen törenle başladı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir törende yaptığı konuşmada, "Bir ülkenin en büyük zenginliği, o ülkenin gençleri, yani sizlersiniz. Bir taş parçasından moloz yığını da yapabilirsiniz, çok kıymetli bir heykel de. Sizlerin tıpkı o heykel gibi değerli varlıklar olmanızı istiyorum" dedi.

Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nesilleri donanımlı şekilde yetiştirmek istediklerini belirten ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "ASO Teknik Koleji’nde hedefimiz sağlam bir akademik eğitimle beraber, üniversiteye gidecek, orada alanında mühendis olacak ama kontrol kalemiyle dolma kalemini birbirinden ayırt edemeyen değil, bizzat bunun uygulamasını yapmış üretimi bilen, üretimi tanıyan mühendisler yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmasından Müdür Yardımcısı Ali Güvendiren tarafından veli ve öğrencilere ilk ders verildi.

Ankara Sanayi Odası tarafından kurulan ve 2012-2013 döneminde eğitime başlayan ASO Teknik Kolejinde bu yıl 540 öğrenci eğitim görecek.

Törene, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 1.OSB Başkanı Nedim Durukan, eğitim kurulu üyeleri, bölgede yer alan sanayiciler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA