Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEOG Açıklaması

EğitimBirSen Muş Şubesi Başkanı Barışan: 'Cumhurbaşkanımız burada hem eğitimcilerin hem de velilerin hissiyatına tercüman olmuştur'.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarına getirdiği eleştirinin, eğitimcilerin ve velilerin ortak hissiyatını yansıttığını ifade etti.

Barışan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, TEOG sisteminin uygulamada dördüncü yılına girmesine rağmen öğrencilerin üzerinden merkezi sınav baskısı ile okul haricinde ayrıca sınava hazırlanma ihtiyacını ortadan kaldırma gibi hedefleri gerçekleştiremediğinin görüldüğünü belirtti.

Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEOG ile ilgili açıklamalarını olumlu karşıladıklarını dile getiren Barışan, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımız burada hem eğitimcilerin hem de velilerin hissiyatına tercüman olmuştur. Cumhurbaşkanımızın bu müspet çıkışı TEOG'un ortaöğretim sisteminde ciddi sorunlara yol açtığının ve gelinen noktada artık TEOG sistemiyle devam edilemeyeceğinin net bir ifadesidir.'

Barışan, yoğun şekilde sınavların olduğu bir ülkede sağlıklı bir veli ve öğrenci profilinden bahsedilemeyeceğini savunarak, TEOG'un kaldırılmasıyla velinin ekonomik açıdan, öğrencinin ise psikolojik açıdan rahatlayacağını belirtti.
Kaynak: AA