Vali Kaymak'ın Dernek Ziyareti

Samsun Valisi Osman Kaymak, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği'ni ziyaret etti.

Vali Kaymak, dernek binasında düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Sivil toplum kuruluşlarının toplumdaki önemine vurgu yapan Kaymak, 'Bir toplumda çoğulculuk, sivil toplum çok önemli ve demokrasinin göstergesidir. Sivil toplum örgütlerinin çok olması ülkemizin zenginliğidir.' dedi.

Sivil toplum örgütlerinin toplumla kamu görevlileri arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Kaymak şöyle konuştu:

'Ülkemizin geleceği çocuklarımız geleceği söz konusu olduğunda bir araya gelmemiz büyük bir sorumluluktur, aksi takdirde Allah korusun bunun bedelini çok ağır öderiz. Buraya gelmeden önce biliyorsunuz Tunceli Valisi olarak görev yaptım, orada terörle ilgili çok ciddi mücadele sürdürülmektedir.

Burada görünen şu ki, Türkiye zor bir bölge, bizleri burada rahat bırakmayacaklar. O nedenle birlik beraberlik çok önemli birbirimize destek olup bu oyunu bozmak durumundayız. Güçlü olmak, üretmek çok önemlidir. Biz güçlü olduğumuz müddetçe bu oyunlar bozulacaktır.'

Samsun'un tanıtımının daha güçlü yapılması gerektiğini de belirten Kaymak, 'Turizmden hakkıyla pay alamıyoruz. Turizmden pay alacak imkanlar oluşturmamız lazım. Bu kaynağı çok iyi kullanmadığımızı düşünüyorum. Sağlıkta çok iyiyiz ama bunu da daha yukarılara taşımamız gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Toplantıya kurum müdürleri, İlçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA