Yeni Eğitim Ve Öğretim Yılının Başlaması

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim dönemi nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Balkanlıoğlu, mesajında, bu yılın başta çocuklar olmak üzere öğretmenlere, idarecilere ve tüm millete hayırlara vesile olmasını diledi.

Çocukların geleceğin teminatı olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, 'Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin iyi birer vatandaş olabilmesidir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri sizler olacaksınız. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı kendinizi iyi yetiştirmelisiniz. Bizler de bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Okuyan, araştıran, sorgulayan, dünyayı dönüştürecek fikirler üretebilen, eleştirel düşünen, kendine güvenen, teknolojiye hakim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır.' ifadelerini kullandı.

Mesajında öğretmenlere ve velilere de yer veren Balkanlıoğlu, eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenliğin dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı meslek olduğunu vurguladı.

Kutsal mesleğin temsilcilerinin değeri hiçbir maddiyatla ölçülemeyecek kadar büyük fedakarlığın timsali olduğunu aktaran Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

'Bugünkü gücümüzün öğretmenlerimizin eseri olduğunun bilincindeyiz. Milletimizin geçmişinde ve bugününde sizlerin izi, emeği ve birikimi vardır. Türkiye'nin geleceği sizin ellerinizdedir. Öğrencilerimizin planlı ve programlı çalışarak, hedeflerine ulaşabileceklerine, yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bireyler olacaklarına inancımız tamdır. Değerli anne ve babalar, 'Eğitim ailede başlar' sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın yetişmesine katkı sağlanmalı, onların takipçisi olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunarım.'

Kaynak: AA